Welke twee alcoholische dranken mag je absoluut niet met elkaar of na elkaar drinken?

ik hoorde dat er twee dranken zijn die je niet met elkaar of na elkaar mag drinken? Dat het erg gevaarlijk zou kunnen zijn? ik ben wel benieuwd welke dat zouden kunnen zijn..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcoholische dranken bestaan uit alcohol, water en (soms) kleur- en smaakstoffen. Het zou dan gaan om de smaakstoffen die niet samen zouden kunnen gaan. Dat is niet waarschijnlijk. In bier zit alcohol, water, wat koolzuur, hopextract en misschien een restant gist. In wijn zit alcohol, water, druivenextract, suiker en nitraat. Het kan zijn dat je niet houdt van hopextract met nitraat, maar kwaad kan het niet. Het drinken van alcoholhoudende dranken gaat vaak gepaard met stoere verhalen. Er is echter geen wetenschappelijke basis voor het niet samengaan van drankjes.

Een oud rijmpje is: Wijn op bier geeft plezier bier op wijn, geeft chagrijn Dus als je eerst bier drinkt en dan wijn dat je je heel prettig gaat voelen, goeie dronk dus zonder ziek te worden en als je eerst wijn drinkt en dan overgaat op bier, dat je een"slechte dronk" hebt en ziek wordt. Het is trouwens een bakerpraatje dat niet bewezen is, maar misschien bedoelde je dit?

Ik hoorde over baileys met cola of 7up, dat dat een dikke brei gaat worden en niet goed is voor je 'inside'. Heb het nog niet zelf geprobeerd! Wat wel zelf: mentos in cola laten vallen = fontijn :o)

De foute combinatie zou zijn: Baileys met Tonic, maar zoals iedereen al zei is dit een Broodje Aap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100