WAAROM is alcohol verslavend (dus niet dat het is, waarom)?

Ik maak een werkstuk, maar ik kan geen bron vinden WAAROM alcohol verslavend is, dus welk stofje het verslavend maakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Feitelijk is het een chemische verslaving en is er eigenlijk gene verschil met andere verslavende stoffen. Het is dus de alcohol zelf. In het begin wordt je 'beloond' met een aangename prikkeling van delen van de hersenen, welke op hun beurt een chemische stof aanmaken die 'dopamine' heet. Als je de stof regelmatig blijft gebruiken, dan ga je dit missen en voel je je steeds beroerder zonder de stof. Je hebt ook steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het is gewoon verslavend omdat mensen het lekker vinden en ze er vrolijker van worden op feestjes. Er zit geen bepaalde stof in waardoor je er verslaafd van raakt. Mensen die verslaafd zijn aan eten bijvoorbeeld die vinden het gewoon zo lekker.

De alcohol zelf is een verslavende stof maar na enkele dagen vraagt het lichaam er niet meer om. Het belangrijkste is de gevoelsverandering die het teweeg brengt. Alle dingen waar je verslaafd aan kan raken geven een gevoelsverandering. Dus ook eten, gokken, gamen, blowen etc. Alle verslavingen worden het zelfde behandeld: eerst stoppen en dan leren omgaan met je leven zonder die kunstmatige gevoelsverandering. Dit is heel moeilijk. Maar 1 op de 5 mensen die in de verslavingszorg behandeld is, is na een jaar nog steeds niet teruggevallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100