- Jonge jenever
- is bereid met ethylalcohol uit landbouwproducten (suikerbietmelasse, aardappelzetmeel etc)
- bevat maximaal 15% moutwijn. Saillant detail is dat er geen minimum aan de hoeveelheid moutwijn is gesteld, wat er voor heeft gezorgd dat ~80% van de jonge jenevers geen moutwijn meer bevat.
- bevat maximaal 10 gram suiker per liter
- is kleurloos
- bevat minstens 35% alcohol <<<<<<<<<<<<
- Oude jenever (niet te verwarren met: vieux)
- is bereid met ethylalcohol uit landbouwproducten (suikerbietmelasse, aardappelzetmeel etc)
- bevat minstens 15% moutwijn
- bevat maximaal 20 gram suiker per liter
- is lichtgeel of lichtbruin van kleur
- bevat minstens 35% alcohol <<<<<<<<<<<<<
- is eventueel bijgekleurd met karamel
- heeft een waarneembare jeneverbessmaak
- Bronnen:
-
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jenever