stoppen met alcohol drinken op 17 jarige leeftijd, hou je het lang uit?

ik zit eraan te denken om te stoppen, 't levert niets op, ben ook gezellig zonder :) maar het effect blijft leuk en lekker... is dit moeilijk vol te houden? ( tot nu toe pas een week )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk houd je dat vol. Als je het een week kunt, kun je het ook twee weken, drie, vier, een maand, wat je maar wilt. Wat is je doel? Wil je nooit meer alcohol drinken? Dan domweg volhouden en voet bij stuk houden. Wil je af en toe een beetje kunnen drinken zonder dat je stomdronken wordt en kost dat je moeite? Dan zul je of moeten leren omgaan met alcohol, of toch aan geheelonthouding moeten doen. Als je je voor kunt nemen: ik drink alleen in het weekend, en dan maximaal 3 biertjes (bijvoorbeeld) en daarna stap ik over op fris, of ik drink na elke alcoholische consumptie minimaal 1 keer een non-alcoholische, en dat lukt goed en je voelt je er goed bij, kun je dat ook doen.

Ligt helemaal aan jezelf, Dronk je het veel en keek je er echt naar uit of dronk je het gewoon? En het eerste geval waarschijnlijk wel ;-)

Ik denk niet dat het moeilijk is. Ik ben zelf 16 en drink het omdat ik het lekker vind. Niet omdat ik graag aangeschoten wil zijn. Of wat dan ook. Alhoewel het in sommige situaties wel eens helpt :). Als jij bij je standpunt blijft en je vrienden respecteren het, moet dat vast wel goed komen! Succes.

Prima om te stoppen, alhoewel een drankje niet zoveel kwaad kan is niet drinken ( in ieder geval voor je 25e omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn ) beter. Waarom zou het moeilijk zijn om vol te houden? Ik ken meerdere jongeren van jouw leeftijd die geen alcohol drinken, het meest lastige is de vraag beantwoorden: wat?! drink je niet?! waarom dan niet?! en dan moet je dat weer uit gaan leggen..

Mischien hou je het langer uit door een nieuw drankje te nemen zonder alcohol dat heb ik gedaan bij ijsthee zo hield ik het 6jaar vol!

Ligt helemaal aan jezelf, het is niet moeilijk, je geeft eraan toe of niet. Op zeventien jarige leeftijd ben je vast nog geen probleemdrinker, dus nogmaals nee, het zou niet moeilijk moeten zijn, bedenk goed, je bent neutraal geboren, dus niet van drank afhankelijk, geef je eraan toe of niet? Antwoord je met nee, ben je al zeer goed op weg, maar af en toe kan helemaal geen kwaad, maar dat ligt helemaal aan jou Drink je toch teveel naar eigen mening, blijf herhalen wat je al typte, het levert niets op, succes

Je kunt wel tegen jezelf zeggen dat je gaat stoppen maar de kans dat je het echt vol zal houden is echt miniem. Als ik jou was zou ik het gewoon heel soms drinken.

Als je zelf denkt dat je te ver gaat met alcohol en daarom wilt stoppen heb je helemaal gelijk. als je denkt dat het een probleem gaat worden..als het heel moeilijk is kun je daar ook hulp voor krijgen. maar als jij je grenzen kent is het helemaal niet erg om soms wat te drinken zolang jij je er prettig bij voelt...en zoals bij alles: doe het met mate! succes

Drink genoeg cola en je hebt het zelfde effect ;) nee zeggen is toch een kleine moeite? Ik hou het al 23 jaar vol. Geen druppel zonder moeite.

Jongen.. Het zit tussen je oren! Als jij het niet meer wilt drinken.. Dan drink je het niet en zul je het makkelijk volhouden. Twijfel je aan je zelf.. Dan is er kans dat je het moeilijk zal krijgen. En vraag je eens af.. Bestuur jij je hersenen of zorgen je hersenen er voor dat jij dingen gaat doen? :p

draai het eens om, stoppen met alcohol, ik hou het lang uit, al een week, dan motiveer je jezelf en mocht je eens de mist in gaan, begin je gewoon weer met stoppen, je kunt het!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100