Is suiker in je bier doen gevaarlijk?

Een kennis van me zei dat het bier dan giftig kan worden. Ik drink soms bruin bier en daar zit suiker in. Soms vind ik het lekker om er meer suiker in te doen. Maar nu durf ik het niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen enkel probleem om suiker in je bier te doen hoor. In principe zit in elk bier een beetje suiker, alleen de meeste suiker is omgezet in alcohol.

Bier is een zwak-alcoholische drank met koolzuur. Die suiker zorgt er hoogstens voor dat die koolzuur wat sneller vrijkomt. Dat lijkt me echt niet slecht voor de gezondheid. Wel voor de smaak maar daar valt natuurlijk niet over te twisten.

Suiker in je bier doen is niet gevaarlijk. Het zal echt niet ontploffen of zo. Maar geraffineerde suiker is in feite wel puur vergif voor je lichaam. Net als de alcohol in het bier. Het zal je biertje dus nog giftiger voor je lichaam maken, dan dat het al is. Maar ja, als jij het lekker vindt en wilt drinken, is dat natuurlijk gewoon een keuze die jij zelf moet maken. Er is zoveel gevaarlijk. Roken, alcoholconsumptie, suikerconsumptie, rijden in het verkeer, de draaimolen op de kermis, etc. Jij bepaalt zelf welke risico`s je in het leven wilt nemen. Het is dus in ieder geval niet zo dat door het toevoegen van suiker aan je bier, er ineens een drank ontstaat, waar je een acute voedselvergiftiging mee oploopt.

Alles is gif, zolang je ergens niet te veel van neemt is er niets aan de hand.

Absoluut niet. Sommige bieren hebben zelfs nagisting op fles waarbij een beetje suiker in de fles gedaan wordt wanneer deze gebottelt wordt. De actieve gist (voorwaarde) zet daarbij nog 1-maal suiker om tot alcolhol. Dit zijn de zgn. dubbel of trippel bieren. Ik denk dat hier verwarring is. Er is ooit (ik weet niet meer welk merk) iets misgegaan met een levering waarbij de druk zodanig opliep in de fles waardoor deze onplofte. Er was dacht ik iets misgegaan met de afvulhoeveelheid waardoor geen ruimte voor expansie meer was. Dit heeft dus niets met gif te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100