Espresso maken in de magnetron.

Bestaat er een manier om espressokoffie te zetten onder druk die wordt opgewekt in de magnetron? Bv met een waterreservoir waarin zich druk opbouwt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt mij geen gemakkelijke opgave: je moet er dan voor zorgen dat het kokende water onder druk door een pakketje Espresso maalsel geperst wordt en daarna in het kopje terecht komt. Het drukvat moet "doorzichtig" zijn voor magnetron golven en liefst ook nog beveiligd tegen te hoge druk. Het is eenvoudiger om maar een gewoon Espresso-apparaat te gebruiken.

Voor een reservoir dat tegen hoge druk kan heb je al snel metalen nodig en die veroorzaken een soort onweersbui in je kookdoos. compleet met bliksemschichten. Kijk liever naar een mechanisch alternatief als je geen machine wilt aanschaffen. Ik maak zo af en toe eens espresso of cappuccino en dat gaat uitstekend met de Presso. Ik heb alleen een ander opschuimertje gekocht bij Ikea maar bij de HEMA kun je daarvoor ook terecht. Die doet het juist wel weer goed in de magnetron. Toegevoegd na 1 minuut: Opschuimertje is natuurlijk voor de melk.

Bronnen:
http://www.ispresso.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100