Hoe goed is Bier voor je?

Ik vraag me af hoe goed bier voor je is, in vergelijking met suikerhoudende frisdranken. Ik bedoel dan qua voedingswaarde uiteraard, van het effect van alcohol op je gemoedstoestand weet ik dat het zeer goed is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan inderdaad veel beter bier drinken dan suikerhoudende frisdranken. Ik las net je reactie bij een ander antwoord, waarin je vroeg of mensen die fris drinken ook een 'bierbuik' krijgen. Dat kan wel degelijk! een broer van een vriend van mij was eerst heel dik en die was toen gestopt met frisdrank drinken, en daardoor heel erg afgevallen! Ook de tandarts heeft liever dat je bier drinkt, want dat is veel minder slecht voor je tanden dan bijvoorbeeld cola! suikervrije frisdranken zijn ook niet goed voor je, want daar zit aspartaam in. ik kan eigenlijk maar tot 1 conclusie komen en dat is dat je beter bier kan drinken.

Vond een leuk lijstje met redenen om bier te drinken. 1. Bier is goed tegen hartinfarcten Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf. 2. Bier beschermt je tegen een beroerte De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren. 3. Bier is goed voor je bloeddruk Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt, aldus het Laatste Nieuws. 4. Bier kan diabetes verhinderen. Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus). 5. Bier verbetert je geheugen Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie. 6. Bier bezorgt je stevige botten Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose. 7. Bier laat je langer leven Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer. 8. Bier is goed tegen diarree De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken. 9. Bier helpt tegen stressOnderzoekers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben. 10. Bier voorkomt nier- en galstenen Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen. Toegevoegd na 1 minuut: lees verder bij reactie, ik sta verder niet in voor de waarheid achter deze redenen :)

Bronnen:
http://www.boxingstadgroningen.nl/sweet-sc...

In vergelijking tot suikerhoudende dranken kun je beter bier drinken. Je kunt echter nóg beter gewoon water drinken. Qua voedingswaarde spelen beiden geen enkele rol. Er zitten nauwelijks voedingsstoffen in, op suikers na.

Bier is gezond ,al het met mate wordt gedronken,omdat het B-vitaminen bevat. Deze komen tijdens de gisting vrij. Hoe meer fabrikanten het bier filteren, hoe lichter de kleur en hoe meer vitaminen er verloren gaan. Een glas pilsener bevat toch nog een redelijke hoeveelheid vitaminen B1, B2 en B6. Het is overigens niet zo dat je met een avondje doorzakken een goede reserve aan vitaminen kunt aanleggen. Integendeel: als je veel drinkt werkt het averechts. Want je behoefte aan vitaminen (vooral B1 of thiamine) wordt ook groter.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100