3/4 Blikjes Red Bull gevaarlijk?

Beste mensen,

Ik drink bijna elkedag 3 a 4 blikjes Red Bull.
Kan dit gevaarlijke gevolgen hebben?
Ik begon op mijn 13e ben nu 19.. Heb bijna elkedag wel dat gedronken.

Toegevoegd na 17 minuten:
Oke bedankt voor jullie tips, als ik probeer af te kicken krijg ik hoofdpijn en ben ik soms heel moe..

Weet jij het antwoord?

/2500

Gevaarlijk denk ik niet maar wel erg ongezond veel suiker+cafeïne!

Als je dat zolang al drinkt, ben je er waarschijnlijk aan verslaafd. Probeer eens wat daagjes zonder red bull door te komen, waarschijnlijk ga je dan afkickverschijnselen krijgen. En nee, het is niet goed. Er zitten heel veel nadelen aan zo'n energiedrankje. Je kunt hartkloppingen krijgen, nierfalen, en nog veel meer kwaaltjes. Verder kan je tandglazuur afslijten. Probeer het af te bouwen, ga van 3 blikjes, naar 2, naar 1, en dan stoppen. Af en toe is het niet schadelijk. Probeer op de momenten dat je normaal Red Bull drinkt, water te drinken. Gezond, en stukken goedkoper. Succes

Er is al veel onderzoek naar gedaan. Uit Australisch onderzoek bleek dat na één blikje red bull, de 'kleverigheid' van de bloedplaatjes toenam. waardoor de stolselvorming toeneemt. Het Duitse Rijksinstituut voor risicobepaling waarschuwt mensen met hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten voorzichtigheid aan. Door het National Poisons Information Centre in Ierland zijn id de jaren 1999-2005 zeventien gevallen geregistreerd van verwardheid, versnelde pols en insulten na het drinken van energiedrankjes, waaronder twee met dodelijke afloop. Ook zijn de drankjes vanwege het hoge suikergehalte, maar vooral ook vanwege de hoge zuurgraad, een aanslag op het gebit. Dit veroorzaakt tanderosie. Wist je trouwens dat je ook verslaafd aan suiker kan raken? Ik zou het toch maar iets gaan afbouwen!

Als je elke dag 2 glazen frisdrank (of vruchtensap) drinkt, krijg je al zoveel suiker binnen dat je lever kan gaan vervetten en je suikerstofwisseling verstoord kan raken, zodat je diabetes type 2 kunt krijgen. Meer dan 2 glazen is dus zeker af te raden, en in Red Bull zitten nog meer stoffen die je best af en toe kunt gebruiken, maar die je niet standaard zou moeten drinken. Die afkickverschijnselen zeggen al voldoende toch? In één keer doorbijten en stoppen met het drinken van red Bull, na een paar dagen ben je van die nare verschijnselen af, of (kost meer zelfdiscipline) elke paar dagen 1 blikje minder drinken: eerst nog 3 per dag, dan nog 2, dan nog 1, en dan niet meer.

tussen 12/18 mag je 1/2 bliksjes per dag drinken, 3/4 is wel veel en je wordt er dik van!

Als je hoofdpijn krijgt als je af probeert te kicken ben je cafeine verslaafd, na twee dagen geen cafeine gaat dit over. Voor de rest is er geen onderzoek dat aantoont dat cafeine schadelijk is. Van taurine weet ik het niet. Alleen qua suiker en zuur is red bull heel ongezond. Vooral voor je tanden is het echt slecht en je maag.

Ligt er aan hoeveel. in Red Bull zit niet erg veel cafeïne en taurine. Een normaal blikje Red Bull bevat ongeveer 80 milligram cafeïne. In een normaal kopje koffie zit ongeveer 100 milligram, dus in koffie zit wel meer cafeïne. Dan krijg je ongeveer 240-320 milligram binnen met cafeïne Dat is niet zo goed voor je gezondheid, je kunt er bijvoorbeeld draaierig van worden. Als je ook nog koffie drinkt word het wel heel veel. Het beste kun je gewoon 2 blikjes per dag drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100