Waarom wordt jus d'orange vaak bij het ontbijt geserveerd en geen andere fruitdranken?

Is dat een traditie of bevat het de meeste vitaminen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bevat veel vitamine C en is daarom heel gezond. En er zit in sinaasappels een stofje waar je wakker van wordt. Daarom is het af te raden om 's avonds (laat) een sinaasappel te eten of het sap ervan te drinken.

Het kan gedronken worden bij iedere maaltijd, maar ik denk dat het vooral 's morgens gedronken wordt als gezonde start van de dag.

Ik kan nergens terugvinden waarom het vaak bij het ontbijt wordt gedronken. Het is overigens wel de beste maaltijd om sinaasappelsap te drinken, aangezien vitamine C de opname van plantaardig ijzer zoals appelstroop bevordert.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur

Volgens mij is het traditie, omdat sinaasappels altijd vrij voordelig verkrijgbaar zijn/waren. Andere fruitsappen zijn helemaal niet zo oud volgens mij - ja, appelsap, maar daar zitten dan weer niet de vezels in die van sinaasappelsap juist iets waardevols maken. (Ik herinner me nog dat in de jaren zeventig alleen bij feestjes Dubbeldrank werd gehaald, perzik-sinaasappel, dat was echte luxe. Nu heeft elke supermarkt een heel koelvak verse fruitsappen in alle varianten, naast de lang houdbare sappen die ook in veel meer varianten verkrijgbaar zijn.)

Het heeft een frisse smaak die bij vele andere smaken past. Het is snel gemaakt, je hoeft er niet voor te schillen en verder schoon te maken. Het is relatief goedkoop, omdat 1 perssinaasappel best veel sap geeft. Het is niet alleen vanwege de vitamines, want als het erop aan komt heeft een kiwi meer vitamines. Een kiwi geeft echter weinig sap en je hebt er meer voor nodig. Om appel- en perensap te maken, heb je meer tijd nodig en het ziet er troebeler uit. Sinaasappelsap is altijd mooi van kleur en er zijn maar weinig mensen die het niet lusten. Daarom wordt volgens mij altijd sinaasappelsap gegeven, zelfs internationaal!

Het is vooral een traditie die door veel mensen gewaardeerd wordt. En de smaak is heerlijk fris! Als het echt om de vitamines zou gaan, dan hadden we er kiwisap bij moeten serveren, en om de vitamine C nog extra op te nemen doe je nog wat stroop op de boterham. Zelf vindt ik de iets bittere smaak van jus erg lekker met het bittere van koffie samengaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100