Zijn light dranken slecht voor je?

Er zit dan wel geen suiker in maar betekent dat ook dat je er zoveel van mag drinken als je wilt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zit geen suiker in, maar de anderenstoffen zijn nog steeds slecht voor je

Nee! Bij teveel kunstmatige zoetstof kun je diarree krijgen. Bovendien is het nog maar de vraag wat het met je doet op de lange termijn. Twee glazen per dag is de max.

Veel mensen reageren niet zo goed op de zoetstoffen die er in light-spullen zitten. Afgezien van de vraag of zoetstoffen sowieso slecht/goed voor je zijn, kun je er flinke diarree van krijgen, het spul laxeert.

ja, in veel light frisdranken zit aspartaam, dit is een soort vervanger van suiker. deze E stof is echt slecht voor je, als je er teveel van drinkt. suiker is ook zeker niet goed, maar aspartaam is op een andere manier ook slecht voor je.

Je wordt er (meestal) minder druk van Maar veel beter is het niet Zo is de kans groot dat er weer bijv. Andere geur/kleur/zoetstoffen in zitten Een veelgebruikte vervanger voor suiker is aspartaam en dat is nog slechter

Populaire light dranken niet zo onschuldig. Op Nu.nl stond het bericht dat Nederlanders verreweg de meeste light frisdranken drinken in Europa. Bijna een derde (30,7 procent) van alle frisdranken die wij drinken, is 'light'. Maar of dat nu zo'n gezonde gewoonte is, kun je betwijfelen als je het onlangs verschenen boekje 'Wat zit er in uw eten' er op naslaat. Letten op je calorieën is één ding, of het ook gezond is, is vers twee.Eerst nog even over de frisdranken. In de buurlanden België en Duitsland liggen de percentages op respectievelijk 27 procent en 15,8 procent. In de meer zuidelijke landen als Frankrijk en Spanje liggen de percentages op 15,3 procent en 13 procent. In totaal drinken Nederlanders jaarlijks ruim een miljoen liter frisdrank (2006), bijna 400.000 liter water, iets meer vruchtensappen en ruim 800.000 liter andere niet-alcoholische dranken, zoals ice tea en energiedrankjes. Een kleine rekensom leert vervolgens dat we dus met elkaar ruim 600.000 liter light-drankjes wegklokken. Op de site van de uitgever van het boekje 'Wat zit er in uw eten' staat onder andere een waarschuwing over aspartaam, een toevoeging aan met name light producten, dat behoorlijk ziekmakend is. Heel veel klachten en kwaaltjes zijn terug te voeren op het vermatig gebruik van zoetstoffen als aspartaam. Of we dus 'trots' moeten zijn op onze enorme consumptie van light drankjes, valt te betwijfelen. Wie meer wil weten over alle (ongewenste) toevoegingen aan ons eten en drinken, zou hier eens verder moeten lezen.

Bronnen:
http://50plus.blog.nl/gezondheid/2007/12/2...

ik had gehoord omdat er kunstmatige zoetstoffen in zaten het lichaam toch anti stoffen aan maakte om ze af te breken en dat je daardoor erg sloom wordt. Maar dat het ook niet gezond is voor je calorieën want die worden niet goed afgebroken

Ja heel slecht. Zoals al eerder beschreven er zit aspertaam in. Dit is voor sommige mensen een hele giftige stof. De light lost ook niets op voor je gewicht want de aspertaam zorgt ervoor dat je toch je suikers binnen krijgt dus je gaat dan meer van het light drinken. Als je frisdranken wil drinken kan je beter gewone frisdrank (niet light) drinken maar dan wat minder. Zie www.aspertaam.nl

Bronnen:
www.aspertaam.nl

Gezond zijn frisdranken nooit. Frisdranken zijn in mijn ogen net zoiets als gebakken lucht. meng een aantal spotgoedkope ingrediënten: water, kleurtjes, smaakjes, geurtjes, suiker of chemische zoetstof en verkoop het voor veel te veel geld. In light frisdrank kunnen verschillende soorten chemische zoetstoffen worden gebruikt. Er is veel onderzoek naar gedaan en in weerwil van wat er vaak beweerd wordt is er geen wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsschade als je je aan de limieten houdt. Niet meer dan twee glazen per etmaal is een algemeen te hanteren vuistregel. Wat wel tot gezondheidsschade leidt is de hang naar zoet die je met frisdranken in stand houdt. Onwillekeurig werk je daardoor toch nog veel suikers naar binnen in de vorm van koek, snoep, vruchtensap en sausjes. Dat is een hoofdoorzaak van overgewicht, diabetes en hartziekte. Beter is het om je aan minder zoet te wennen. Drink water, eventueel met koolzuur, of thee.

Ja light dranken zijn slecht voor je. -De kans op overgewicht stijgt met 41% per glas light drank. -Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt . Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren. -hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde. -Het drinken van de 'light' versie van frisdranken vergroot je kansen op het metabool syndroom. Light frisdranken zijn wat dat betreft slechter voor je dan het eten van gefrituurd voedsel. -De groep die het meest gefrituurde voedsel at had vergeleken met de groep die het minst gefrituurde voedsel at, had 25% meer kans op het metabool syndroom. Terwijl mensen die elke dag een blikje light frisdrank drinken hun kans hebben verhoogd met 34%, vergeleken met mensen die dat niet deden. levensmoe? drink light!

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...
http://www.aspartaam.nl/
http://www.nu.nl/gezondheid/1424591/metabo...

als je veel cola light gebruikt en ook andere light producten waar aspartaam in zitten kun je een allergie voor aspartaam ontwikkelen. dat kan zich uiten in ernstige diaree. er wordt aangeraden om niet meer dan 2 glazen per dag te drinken. te veel van iets is nooit goed.

Veel (light)frisdranken zijn ook erg zuur. Dit komt je gebit niet ten goede.

Er zit geen suiker in maar wel zoetstoffen en das net zon troep! lees maar eens goed op de verpakking en zoek de stoffen die alelen al in cola light zitten maar eens op!

Light drank is net zo slecht voor je dan gewone drank. En bovendien tien keer zo smerig. Zolang je op blijft letten op wat je drinkt, niet te veel drank en wat meer water, lijkt me dat veel gezonder als allemaal 'ligt' troep.

soms zijn ze slechter dan gewone regular drankjes omdat sommige suikervervangers erg slecht voor je zijn (als voorbeeld coca cola light is erg slecht)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100