Waarom krijg ik maagpijn van melk?

echt heel raar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt al eens gemeld dat je, sinds je zwangerschap, last hebt van brandend maagzuur. Dat is een teken van extra gevoeligheid van de maagwand en van de slijmvliezen van je spijsverteringskanaal. Het kan erop duiden dat je maagslijmvlies de maagwand niet meer goed beschermt. Dat geeft zuurbranden. Dat zuurbranden kan door bepaalde voedingsstoffen worden verergerd. Kennelijk bevat melk dergelijke voedingsstoffen. Geen melk meer drinken helpt dan, maar je bent dan bezig met symptoombestrijding. Je kunt beter de oorzaak zoeken en die wegnemen. Langdurige maagzuurproblemen kunnen namelijk de maagwand aantasten, en dat is beslist niet fijn. Zoek dus, samen met een echte arts, naar de oorzaak, en vind een remedie.

Lactose-intolerantie, misschien? Toegevoegd op 15-06-2009 21:40:24 ...maar je kan dit beter aan een arts vragen, als je zeker(der) wil zijn van de oorzaak.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose-intolerantie

Het menselijk vertering systeem in niet gemaakt om melk te drinken. Mischien kan je niet al te veel lactose nuttigen. (denk ik!)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose

Je schreef laatst toch dat je zoveel last hebt van maagzuur nu je zwanger bent, misschien komt het daar wel door? Of misschien eens een andere soort melk proberen, vol ipv mager? Vervelend hoor, sterkte ermee!

Melk drinken is voor de mens niet gezond , je lichaam geeft zelf aan dat het niet goed voor je is. Karnemelk, biogarden optimel, kwark enz zijn zure melkproducten en zijn wel gezond, die dan maar proberen.

Zonder de je de reden kent, maag je wel stoppen met het drinken ervan... Het feit dat je er last van hebt, wil zeggen dat je lichaam probeert jouw te vertellen te stoppen met drinken van melk... Zaken die niet goed zijn die voelen niet goed... Hoe kan het ook anders?

Kan te maken hebben met een bepaalde overgevoeligheid voor stoffen in de melk

Het kan met je zwangerschap te maken hebben. Ik herken het, maar ik was gevoeliger voor andere dingen. Koffie kon ik bijvoorbeeld niet meer verdagen, maar ook bepaald eten viel helemaal verkeerd. Na de bevalling was er niets meer aan de hand. Dus het zou vanwege je zwangerschap kunnen zijn. Maar dat weet je pas zeker als je bevallen bent. Misschien nu beter even de melk laten staan en vervangen door iets anders?

Na een maag operatie dronk ik heel veel melk. Ik kreeg daardoor heel veel last van brandend maagzuur. Mijn chirurg legde uit dat dat kwam omdat de melk het zuur in m'n maag neutraliseerde, mijn maag daarom meer zuur aanmaakte en dat daardoor een soort vicieuze cirkel was ontstaan. Ik moet zeggen dat ik ongeveer 2 a 3 liter melk dronk op een dag. Ik ben toen minder melk gaan drinken en het probleem ging toen vanzelf weg.

Melkallergie (heb ik zelf ook gehad) het kan na verloop van tijd overgaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100