Kun je immuun zijn voor alcohol?

Dat je er heel veel van kan drinken, zonder er dronken van te worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja en nee. Aan het dronken makende effect kunnen je hersens wel wennen zodat je meer drank kunt verdragen maar dat geldt zeker niet voor je lever. Die doet 1 à 1,5 uur over het afbreken van de alcohol van één drankje. Dat is bij regelmatige drinkers precies hetzelfde als bij iemand die anders nooit drinkt.

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is er een aantal factoren, dat van invloed is op het effect van alcohol op een persoon. Te denken valt dan aan het lichaamsgewicht, geslacht, gewenning etc.

Ja dat kan, als je een bepaald medicijn hebt, die een vlies over de maagwand legt. Dan wordt de % niet opgenomen worden in de bloedbaan.

Nee, er zijn mensen die heel veel kunnen drinken en niet dronken worden. Maar dat is iets anders dan immuun zijn. Immuun ben je voor ziekteverwekkers (bacterien, virussen). Alchol is in die zin geen ziekteverwekker.

naar mijn weten kan dat niet er zijn wel mensen die er zo aangewend zijn dat je er weinig van merkt al ze veel op hebben die zijn dan wel ''gewend''aan drank.Ik ben er iig nog nooit een tegengekomen die imuum was. Wel heb ik alcoholisten gezien die s,ochtens voor ze gingen werken zo trilden met hun hand waarin een borrel zat dat ze die met een sjaaltje om hun pols gebonden via hun nek naar hun mond moesten brengen omdat ze zo trilden dat het anders niet lukte

Gedeeltelijk, en dat is meteen het gevaar van regelmatig drinken. Er treedt gewenning op, waardoor de drinker veel kan drinken met schijnbaar minder effect. Iemand lijkt dan nog redelijk rationeel, kan goed overeind blijven en praat nog helder, zonder dubbele tong. Maar de reactiesnelheid vermindert wél dramatisch, remmingen worden weggenomen en de drinker wordt overmoedig. Dat is het moment dat mensen denken dat zij wél goed tegen drank kunnen, en dus met meer alcohol achter de kiezen dan anderen bijvoorbeeld nog kunnen autorijden. Ze zijn toch immers nog lang niet dronken? Die regels voor alcohol in het verkeer zijn natuurlijk alleen bedoeld voor die watjes die niet goed tegen drank kunnen. Dat gaat natuurlijk vaak goed, wat ze sterkt in hun overtuiging. Tot ze hun auto om een boom heenvouwen. Of erger, en er ook andere slachtoffers dan alleen zijzelf vallen. Afgezien van dit effect: je lever kan het niets schelen of je dronken overkomt of niet. Die kan dus net zo goed beschadigen door overmatig drinken.

Nee. Als je maar genoeg drinkt wordt uiteindelijk een ieder beinvloed door alcohol. En alle middeltjes die alcohol opname in het bloed moeten voorkomen (lees: tegen gaan) helpen echt niet als je maar genoeg drinkt. Broodje aap, imuun voor alcohol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100