Hoe word je een manager voor een artiest?

Wat ik me vaak afvraag, is wie bijvoorbeeld de managers zijn van al die bekende DJ's. De DJ's zelf regelen toch niet alles? Hoe word je zo'n persoon die met hun meereist en bookings regelt? Ik heb altijd interesse gehad in de muziekwereld en het lijkt mij ook tof om een artiest bekend te maken en het beste uit zich te halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben op dit moment afstuderende op Media en Entertainment Managament en ik kan vanuit eigen ervaring zeggen dat ik ook specialisatieminor Artist Management heb gevolgd. Verder had ik ook nog een jaar in Amerika gewoond en gewerkt in de muziekindustrie dus wellicht dat deze studie je de nodige "kickstart" geeft om in dit vak te rollen. Een ding dat ik heb geleerd en daar hoef je niet voor te studeren, ga veel netwerken op feestjes, maak jezelf bekend. probeer de mensen achter de draaitafel te leren kennen, lees muziekblogs of beter maak er zelf een. Op gegeven moment begin je te merken dat mensen je herkennen binnen het vak en zo bouw je je eigen naam snel op.

Je zou kunnen beginnen met een hbo-opleiding Media en Entertainment Management of een vergelijkbare opleiding, maar lang niet alle (succesvolle) managers hebben een managementopleiding gehad, dus die is niet per se nodig. Kijk voor meer informatie over de opleiding op http://www.carrieretijger.nl/opleiding/taal-communicatie/media/commercieel/media-entertainment-management. Daarna is het vooral een kwestie van het gebruiken van je netwerk, en dit ook gaandeweg uit te breiden. Daarbij is het aan te raden een eigen bedrijf (een eenmanszaak) op te richten, waarna je steeds duidelijk bekendmaakt dat jouw bedrijf zich richt op het managen van dj’s en artiesten.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/taa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100