Mag je een feestje geven voor veel mensen en die mensen een vergoeding vragen als entree?

Ik wil met een paar vriendinnen een feestje geven en daarbij een band huren. Omdat de kosten van de band best wel hoog zijn willen we aan de gasten vragen of ze een paar euro entree willen betalen (1 of 2euro). Mag dat? Of is dat strafbaar? (en wat voor regels zijn eraan verbonden?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik zo een willekeurige site van een gemeente (Roermond geloof ik, zie link hieronder) bezoek zie ik dat er vergunningen nodig (kunnen) zijn. Het zal dus wel mogen, maar ga even na of je een vergunning moet aanvragen door navraag te doen bij de gemeente. Heb je de vergunning(en) niet, maar had je ze bij controle wel moeten hebben dan heb je een groot probleem.

Bronnen:
http://www.roermond.nl/index6878.htm

Ja dat mag, maar het is not done... Je kunt wel een potje neerzetten met een vraag voor de bijdrage, dat mag wel... Maar niet vooraf entree vragen... Het is niet strafbaar, maar het is gewoon niet goed om te doen...

Hier in Utrecht genoeg feesten gegeven met gratis entree en vervolgens een drankje tegen een spotprijs.Als de kosten eruit waren. Ging de rest voor de avond er uit. Dus alles kan.

Als je dat van tevoren duidelijk aangeeft (in de uitnodiging o.i.d) dan lijkt me dat geen probleem. Mensen hebben best een paar euro over als er leuke muziek is. Maak een leuke uitnodiging waarop je de band aankondigt. Daar kun je dan ook vermelden wat de entreekosten zijn. Veel plezier!

Ja hoor waarom niet? Als je maar aan de regels houd. Is er niks mis mee..

Ik weet dat vroeger vrienden van mij dat ook deden, omdat je met z'n allen samen toch een heleboel geld bij elkaar hebt, waardoor je er echt een leuk feest van kan maken, en mensen die paar euro daar wel voor over hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100