Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb ooit een hele mooie film gezien over de rassenhaat in de VS. Het ging over een dominee en zijn gezin. iemand een idee?

de dominee werd gearresteerd door zijn uitspraken in de kerk.er zit ook een fragment in (volgens mij op het einde van de film) waarin zijn dochter het nummer 'go down moses' zingt, gevolgd door de hele kerk. Iemand een idee??

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
625

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

"The Vernon Johns Story", uit 1994.
Het gedramatiseerde levensverhaal van dr. Vernon Johns, de Afro-Amerikaanse prediker die de gekleurde bevolking van Amerika strijdbaar maakte tegen de sociale ongelijkheid die in het land heerste. Zijn inzet maakte het voor Martin Luther King mogelijk de bevolking te mobiliseren voor de gelijke behandeling van blank en zwart.

Toegevoegd na 13 minuten:
De film is ook bekend onder de alternatieve titel "The road to freedom". Hier staat het verhaal uitgebreid beschreven, inclusief het zingen van "Go down, Moses": http://www.vernonjohns.org/snuffy1186/vernjohn.html
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding