wat gebeurt er precies als je een speelgoed wapen koopt van uit china?

is het waar dat er soms niet naar gekeken word wat voor producten allemaal langs douane gaat. dat je dus eigenlijk kans maakt dat je speel goed wapen thuis komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kans is klein dat je gepakt wordt, maar de gevolgen bij betrappen zijn des te groter. Dergelijke artikelen vallen onder de wet wapens en munitie. En bezit wordt hierop zwaar gestraft en beloont met een strafblad. Toegevoegd na 50 minuten: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/welke-wapens-zijn-verboden

Geen probleem. Ook al wordt het pakje opengemaakt is er nog niets aan de hand. Ik ken iemand, een verzamelaar, die regelmatig zwaarden ,messen koopt online uit amerika china japan. Totaal geen probleem. Je moet wel invoerrechten betalen. Je mag geen vuurwapens kopen,alleen als je lid bent van een schietvereniging en ze laat registreren bij de plaatselijke politie. Je mag ze dan in huis hebben, op een veilige afsluitbare plaats en alle delen uitelkaar. Kinderspeelgoed dat op een echt wapen lijkt. mag wel in huis maar niet buiten. Kijk maar eens op internet hoeveel online winkels er zijn. Die zouden anders toch geen droog brood verdienen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100