Waar kun je een eigen gemaakte muziek te koop aanbieden. (zie rest vraag)

Voor boeken heb je ook zo'n site: Je zet je boek te koop. Wanneer je er een koper voor hebt drukt de firma een exemplaar af en jij betaalt het afdrukken voor een exemplaar. meerdere exemplaren in de verkoop mag ook. heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij kan het alleen via een platenmaatschappij.

Op iTunes na een investering van $10.000

Sellaband!!! Neem daar 's een kijkje of dat een goeie route is. Sellaband, opgericht in 2006, is een plek waar muziekartiesten hun platen kunnen financieren door aandelen aan fans te verkopen. Je vindt ook veel info over dit onderwerp op Eerste Hulp bij Plaatopnamen. Succes!

Bronnen:
http://eerstehulpbijplaatopnamen.blogspot.com/
http://www.ehpo.net/
https://www.sellaband.nl/

Om het echt in heel NL voor elkaar te krijgen kan je het beste je demo naar zoveel mogelijk radiostations en muziekmaatschappijen sturen. Als je muziek goed is en je uitstraling en alles 'klopt' zal je misschien iets van hen horen. Als je niks hoort, probeer je het over een half jaar nog een keer. Daarnaast is het belangrijk om te netwerken met belangrijke mensen binnen de industrie. Dit kan je doen op bijvoorbeeld Eurosonic/Noorderslag, de Muzikantendag etc. Ik heb al een aantal vragen van je beantwoord, over muziek. Koop het boek 'De Muzikantengids' van J. van der Plas. Daar staat alles in wat je als muzikant moet weten, van muziek maken tot muziekmaatschappijen, managers, auteursrechten, demo's, optredens, echt alles wat je je maar kan bedenken bij het artiestenschap. Toegevoegd na 1 minuut: Als je een plaat in eigen beheer op hebt genomen kan je proberen in locale winkels te vragen of ze het daar willen verkopen voor jou. Kijk of je nog mensen kent die iets voor je kunnen betekenen. Vraag of je naar het locale radiostation mag komen om het te laten horen, bel de plaatselijke krant om een artikel over jou en je muziek te plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100