Hoe kijk ik tv?

Hallo,

Ik wil graag een tv aanschaffen maar ik ben totaal vreemd met hoe een tv werkt. Dit komt door mijn ouders die vanwege hun godsdienstige overtuiging nooit een tv in huis gehad hebben. Ik wil dus een tv aanschaffen maar heb ik daar dan een abbonement voor nodig? Kan het tegenwoordig nog via satteliet? (Ik heb erg slecht internet) kan iemand mij door het proces van een tv aanschaffen en aansluiten lopen? Alle antwoorden worden zeer op prijs gesteld.

Gr. Harm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals hierboven wordt voorgesteld een 4K tv is nergens voor nodig. Het geeft super mooi beeld maar zolang er nog niets op 4K gefilmd woedt heb je er in feite niets aan. Koop een tv van een paar 100 Euro of wellicht heeft iemand er 1 voor je. Misschien is tv kijken je ding niet en zit je met een tv in huis. Ik zou in iedergeval zelf niet meteen gaan investeren in dure dingen. Als je geen tv via internet wilt kun je kiezen voor Ziggo. Deze heeft kabeltv. Wel moet ik zeggen dat tv en internet als het ware 2 lijnen zijn. Wij hebben ook slecht internet maar tv via internet was geen probleem. In feite houden ze dan wat snelheid vrij voor tv maar je provider kan dit ook allemaal uitleggen en testen of het haalbaar is. Ook zou je kunnen overwegen om Digitenne te nemen van KPN. Je krijgt dan een kastje en een antenne die je bij het raam plaatst. Dit is een klein zwart/grijs doosje. Dan ben je niet afhankelijk van internet. Toegevoegd na 53 seconden: Woedt moet wordt zijn.

Hoe je TV kan kijken is vaak afhankelijk van de plek waar je woont. Kabel/Coax - denk aan Ziggo (plaatsafhankelijk) Koper/DSL/telefoon - denk aan KPN (plaatsafhankelijk) Glasvezel - Vele providers (plaatsafhankelijk, op veel plaatsen nog niet) Satelliet - denk aan canaldigitaal (niet afhankelijk van plaats) Ether - denk aan Digitenne van KPN (niet echt plaatsafhankelijk) Meeste kijkt men via de oude telefoonlijn(DSL) en kabel vanwege de beschikbaarheid en kwaliteit. Kabel/Coax -HD met of zonder kastje (dan via CI+ module in de TV) -analoog (handig voor TV op slaapkamer zonder tussenkomst decoderkastje) -icm met snel internet (300mb/s) en telefonie te krijgen -geen snelheidsverlies bij hogere afstand tot verdeelkast DSL -HD met kastje -icm met matig internet welke ook niet overal even goed te krijgen is -snelheidsverlies bij hogere afstand tot verdeelkast Glasvezel -HD met kastje -analoog soms een optie -icm met supersnel internet afhankelijk van provider (tot 1000mb/s) -geen snelheidsverlies Satelliet -HD met kastje -Geen tripleplay internet, wel los te krijgen via satelliet, nadeel hoge ping Ether -digitaal maar geen HD, beroerde beeldkwaliteit voor HD/4k sets geen internet Kijk per postcode wat je kan bestellen. Bijvoorbeeld bij: http://www.digitaaltvkijken.nl/postcodecheck/default.asp Toegevoegd na 2 minuten: De beste opties zijn in mijn ogen: Kabel/Coax (geen decoder bij je TV, dus 1 afstandsbediening) of als je supersnel internet wil glasvezel. DSL/koper/telefoonlijn is niet verkeerd maar geeft toch vaak minder snel internet. Wie is je internetprovider nu? Toegevoegd na 9 minuten: En ja je hebt dus een abonnement nodig bij een provider, anders kan je geen TV kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100