Als je een tv-programma opneemt, wordt dat dan meegeteld in de kijkcijfers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitgesteld kijken Vanaf 1 januari 2008 rapporteert SKO niet langer alleen het kijkgedrag tijdens het moment van uitzenden, maar ook het uitgesteld kijken. Uitgesteld kijkgedrag betreft het kijken naar programma’s en spots via een harddisk-, dvd- of videorecorder of settopbox, op een ander moment dan waarop deze programma’s werden uitgezonden. Als mensen een uitzending opnemen en op dezelfde dag, of in één van de 6 opvolgende dagen terugkijken, wordt dit in de prestaties van de zender meegerekend. De cijfers zijn pas na zeven dagen definitief. Een definitief kijkcijfer wordt ook wel KijkTotaal genoemd. Het kijkgedrag wat wordt gerapporteerd in het KijkTotaal omhelst dus al het kijkgedrag dat tijdens de uitzending en uitgesteld heeft plaatsgevonden. Om toch dagelijks te kunnen rapporteren hoe de programma’s van de voorgaande dag zijn bekeken, heeft SKO het rapportagetype Uitzenddag geïntroduceerd. De Uitzenddag bestaat uit het kijkgedrag dat tijdens de uitzending is gerealiseerd, plus het uitgestelde kijkgedrag dat op dezelfde dag als de uitzending heeft plaatsgevonden. Een kijkcijfer uitzenddag is een tijdelijk resultaat, omdat de definitieve kijkcijfers pas zes dagen later bekend zijn.

Bronnen:
http://www.kijkonderzoek.nl/kijkonderzoek/...

Nee, sterker nog, als jij televisie kijkt wordt het waarschijnlijk niet eens opgenomen in de kijkcijfers. Door Nederland zijn verschillende huishoudens die een extra kastje hebben boven op hun televisie, waarop ze instellen met hoeveel mensen ze kijken en waarnaar. Op basis daarvan worden de kijkcijfers bepaald.

Nee, de kijkcijfers is een optie op uitnodiging... Er worden mensen gevraagd mee te doen en die groep moet alles bijhouden qua kijkgedrag... Die drukken dan een knopje in naar welke zender ze kijken op welk moment en daaruit destilleren ze dan de kijkcijfers... Het heeft niets te maken of jij een programma opneemt of niet...

Als jij zo'n kastje in huis hebt,wel,anders tel je niet mee voor de kijkcijfers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100