Is de reclame van Garnier (BB Creme) opzettelijk gedaan, wat betreft initialen BB? (zie uitleg)?

In de reclame van Garnier zeggen ze dat als je ergens BB ziet of hoort, je gelijk denkt aan de nieuwe creme (BB-creme) van Garnier. Maar de initialen BB bestaan al, namelijk BlackBerry. Hebben zij dit opzettelijk zo gedaan? Of zijn ze vergeten dat BB al ''bezet'' is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zullen zeker niet vergeten zijn, dat BB "bezet" is, maar ze zullen wèl weten dat BB helemaal niet bezet kan zijn. Je kunt niet zomaar 2 hoofdletters registreren of op een andere manier vast laten leggen, om te voorkomen dat anderen die combinatie van 2 letters gaan gebruiken. Wel zullen HEMA, KNMI of ANWB "bezet" zijn, en dat is ook niet zo verwonderlijk, als je beseft hoeveel mogelijkheden er zijn om combinaties te maken van 4 letters in vergelijking met 2 letters. Denk dus maar niet, dat als Nivea morgen met een totaal nieuwe creme op de markt komt, die je huid echt vernieuwd (new skin) , en ze die creme "Nivea NS" noemen, dat de Nederlandse Spoorwegen een gang naar de rechter overweegt. Zelfde zal gelden voor een webwinkel die die "Easy Order" heet. Want er zullen maar weinig mensen zijn die dan aan de EO omroep denken. Zelfs Bol zou weleens helemaal vrij voor gebruik kunnen zijn. De problemen komen pas, als je je bedrijfje of product, Bol-punt-com gaat noemen, omdat de rechter dan weleens zou kunnen oordelen, dat dàt een exclusieve kreet voor Bol.com is. Hieraan kun je ook al zien, dat hoe langer de naam, hoe voorzichtiger je moet zijn, om zoiets zomaar te gaan gebruiken. Twee lettertekens achterelkaar vallen daar zeker niet onder.

BB creme is niet door Garnier bedacht. Het staat voor Blemish Balm Cream. Er zijn veel verschillende merken die BB-cream verkopen. Toegevoegd na 8 minuten: BB-cream is dus een soortnaam. Het is dus niet meer dan logisch dat dat ook zo in de reclame genoemd wordt.

Bronnen:
http://www.bbcreamshop.eu/

Het gaat over een totaal andere sector, dus ik denk niet dat ze daar rekening mee hebben gehouden. (en ik denk ook niet dat dit consequenties zou hebben...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100