Waarom zeggen Amerikaanse hulpdiensten als ze elkaar hebben begrepen over de Walkie Talkie. 10/4? (Ten Four)?

Ik ben de special op sbs6 aan het kijken over 11 sept. de Twin Towers....Hier wordt veel geroepen ''10/4 '' als ze elkaar hebben begrepen...Waarom deze nummers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 'Ten-codes' zijn inde USA al in de dertiger jaren ontstaan bij de bakkie-bakkie gebruikers (27MC is dat nu). Ze zijn in 1974 gestandaardiseerd door de Association of Public-Safety Communications Officials-International. Zo kennen we: 10-00 * Officer Down, All Patrols Respond 10-4 * Affirmative * Ok * Understood 10-8 * Back In Service * On Duty * Available for next Call * (Ambulance) In Service / En Route * Unit busy but available (NZ Police) Enzovoort. Lees alle ten-codes op:

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ten-code

Kijk eens bij de bronnen. Excuses voor deze jatmanier van antwoord geven uiteraard, maar de tekst is simpelweg te lang om samengevat uit te leggen. Het komt erop neer dat Amerikaanse politiediensten werden gelimiteerd in het gebruik van spraak over de radio, en daardoor afkortingen (Ten-codes) zijn gaan gebruiken. Ten-Four betekent simpelweg 'ok', maar bijvoorbeeld Ten-Six betekent dat de persoon aan de andere kant bezig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100