Waarom hebben we in Nederland niet een programma op tv, zoals "How it's made", het programma wat op Discovery Channel wordt uitgezonden?

In zo'n 5 minuten wordt met behulp van een filmpje heel duidelijk uitgelegd hoe bijvoorbeeld chips (eten) wordt gemaakt.

Ik heb de diverse publieke omroepen mailtjes gestuurd met het verzoek dit leerzame en m.i. leuke programma aan te kopen, maar heb helaas nooit een antwoord gekregen.

Zie: http://science.discovery.com/fansites/howitsmade/videos/videos.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien hebben ze er gewoon nog niet aan gedacht, om zo'n programma te maken.

Waarschijnlijk hebben Nederlandse producenten de rechten nooit in handen gekregen voor zulk soort programma's..

Met wat zoekwerk is er veel in youtube te vinden. Toegevoegd op 13-06-2009 02:44:27 Klokhuis, en Vraag het aan Willem Wever, vindt ik wel in dat rijtje vallen

Bronnen:
http://video.google.nl/videosearch?hl=nl&r...
http://video.google.nl/videosearch?q=wille...
http://www.youtube.com/results?search_type...

Nederlandse TV-makers zijn erg verwend, ze krijgen hun geld toch wel. En de TV is zo commercieel, als het geen amusement is kijkt er niemand en dus wordt er geen kwaliteit geboden. Daarom verdienen ze zoveel. Lang leve het omroepbestel.

Euh... Waarom zouden ze zo'n programma maken als 't er al is? Verder heb ik niet echt 't idee dat 't zo'n bijzonder populair programma is. Als je trouwens meer kans op antwoord wilt van de omroepen, kan je beter een ouderwetse papieren brief sturen (misschien ken je die dingen nog van vroeger).

Het programma keuringsdienst van waarden laat zien waar producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. Komt redelijk in de buurt vind ik. Toegevoegd op 13-06-2009 08:38:46 Volgens mij hebben ze het nog niet over chips gehad, maar dat kan zeker nog komen.

Omdat we dat al hebben. Het wordt op Discovery uitgezonden. Het is zinloos om dat met belastinggeld te dupliceren. Vraag aan je kabelaar om Discovery toe te voegen aan je pakket.

het komt wel op tv hoor je kan het gewoon kijken ik heb het meerdere keren gezien en ja het is heel leerzaam en leuk

daar heb je geen tv voor nodig. kijk maar eens op . www.metacafe.com en tik howto in.

Hartstikke leuk, zo'n programma, maar er zijn er al zoveel van op discovery channel... de echte motieven zijn alleen te vinden bij de zenders die je hebt gemaild.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100