Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

De Telegraaf wilde in het verleden een omroepgids uitgeven maar mocht dat niet omdat ze geen omroep waren. Waarom geven ze 'm nu niet uit?

Ze zijn nu toch "eigenaar" van de omroep Wakker Nederland.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Televisie
760

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat is denk ik niet helemaal waar. De Telegraaf wilde geen omroepgids uit gaan geven, maar wilde gewoon iedere dag alle programma-gegevens van die dag, en ook van een stuk of 7 dagen daarna publiceren. Wèl een soort tv-gids, maar gekoppeld aan de krant.

De publieke omroep weet dat tot op de dag van vandaag tegen te houden, omdat zoiets de doodsteek zou zijn voor de programmabladen van de omroepen. Omroepverenigingen verdienen heel veel geld met het uitbrengen van programmagidsen. Als mensen dit voortaan in de krant kunnen lezen, dan zeggen ze hun lidmaatschap/abonnement bij de omroep op.

Vraag me niet hoe het kan, maar de publieke omroepen weten dit nog steeds tegen te houden, ondanks zelfs rechterlijke uitspraken. Misschien een bewijs dat Hilversum toch een soort staat in de staat is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding