Wat is het meest gecoverde nummer?

Toegevoegd na 6 minuten:
Covers van echte bands dus, niet iemand met een gitaarje die het op YT zet ofzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het nummer Yesterday van het album Help! van The Beatles is het meest gecoverde nummer ooit, volgens het Guinness Book of Records. Toegevoegd na 38 seconden: In totaal zijn er circa 3000 verschillende covers gemaakt, waarvan de eerste uitkwam in het Verenigd Koninkrijk drie maanden na het verschijnen van het album Help!.

Volgens de bron is dat het nummer Summertime van George Gershwin

Het is wel een song van de Beatles, maar niet Yesterday. Want dat is 132 keer gecovered, terwijl Elenor Rigby 139 keer gecovered is. Toegevoegd na 1 minuut: Elenor = Eleanor

Bronnen:
http://www.secondhandsongs.com/performance/2768

Dat zal naar alle waarschijnlijkheid het Ave Maria van de heren Bach en Gounod zijn. Ze zaten niet in een band, maar waren in hun tijd wel degelijk artiesten! Dit nummer is door honderden artiesten waaronder Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli gecovert.

Daar in dat kleine cafe aan de haven van pierre cartner doet ook leuk mee hoor !

My Way is ook vaak gecovered ook diverse keren in t nederlands

Volgens mij maakt 'I'm dreaming of a white Christmas' ook een hele goede kans.

Het kerstlied STILLE NACHT, HEILIGE NACHT is het meest bekende kerstlied over de hele wereld. Ontelbare keren is het gezongen en gespeeld, sinds Joseph Mohr en Franz Xaver Gruber het lied in 1818 voor de eerste keer ten gehore brachten. Deze website geeft informatie over het lied, de makers en de geschiedenis. Ook wordt er ingegaan op het lied in verschillende talen, zoals die op geluidsdragers voorkomen. Inzicht wordt gegeven in de verzameling van uitvoeringen van dit kerstlied die de maker van deze website heeft. Er zijn momenteel 4200 uitvoeringen in de verzameling. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100