Waarom doet NLD nog mee aan het eurosongfestival als we allemaal weten dat het vriendjespolitiek is en dat NLD hierdoor geen kans maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het evenement zelf is een happening op zich, waar elk jaar nog veel (kijkcijfer)belangstelling voor is, ongeacht of we winnen of niet. Het roept bij veel mensen een saamhorigheidsgevoel op.

Kijkcijfers? De ervaring voor de winnende NLD'er die dan wel mooi bekend raakt in nederland, ook al is het maar voor even? Kan van alles zijn, anders hielden ze er wel mee op.

Waarschijnlijk omdat degene die meedoet van Nederland toch altijd een bescheiden hitje scoort in Nederland zelf. De artiest verdient er dus altijd aan.

Ik geloof anders oprecht dat we dit jaar in ieder geval de finale gaan halen. Het is namelijk voor het eerst in jaren dat ik onze inzending vrij waardeloos vind, dus de gemiddelde smaak van de Europeaan kennende (denk o.a. Jordi uit Finland) moet het dit jaar lukken :)

"Een kraai die vliegt vangt altijd wat!" kreeg ik enkele weken geleden als boodschap mee van een teleurgestelde autoverkoper... Het Eurovisiesongfestival heeft een rijke geschiedenis aan hits opgeleverd. En als je niet mee doet aan het Eurovisiesongvestival dan weet je dus bijna zeker dat jouw nummer geen hit wordt... En die rijke geschiedenis aan hits zijn overigens maar voor een klein deel afkomstig uit Nederland...

Gewoon omdat het een leuk festival is. Echt een feestje voor diegene die ervan houden. Ander kunnen we ons ook wel afvragen waarom we andere feestjes nog meedoen. Lekker commentaar leveren op de prestaties, de act, de jurken, kortom... Idols avant la lettre...

Gewoon stug volhouden in de hoop dat we eens keer bij de eerste 5 eindigen.

Was er 25 jaar geleden dan geen vriendjespolitiek? Ik denk 't wel. Als je maar een kei van een nummer hebt, dan heb je best kans. Laat Hind maar mee doen, maar dan met een uptempo-liedje - blaast ze zo de concurrentie weg. Denk maar aan Sandra Kim met haar zeer vrolijke en energieke nummer. Gewoon een goed nummer, en dan win je ook gewoon. Terwijl ik toch weinig landen ken die politieke vriedjes waren met België in 1986. Om politiek minder mee te laten spelen kan er trouwens gedacht worden aan wegingen. Die weging kan afhangen van o.a. afstand, mate van taalgelijkenis, etc. Wordt wel complex dan - en daardoor minder aantrekkelijk voor de kijkers. En wordt nu juist aan verdiend, dus zal zo'n weging niet zo snel ingevoerd worden. Een vakjury zou wel deels helpen - alleen is 't selecteren van die vakjury ook niet echt objectief. De beste oplossing blijft: niet daags voor je optreden je stem verliezen (zoals Joling), en verder gewoon een aansprekend liedje inbrengen. Het is niet voor niks dat we vaak vantevoren al weten dat een liedje niks wordt - want vaak stellen de liedjes ook niet zo veel voor.

Waarom doet AZ nog mee aan de voetbalcompetitie, ze hebben de afgelopen 40 jaar niet gewonnen, werd vorig jaar beweerd. Als je alleen meedoet om te winnen kun je beter thuisblijven. En wellicht als Nederland een stemt op die waardeloze inbreng van Belgie, dat Belgie dan ook een keer stemt op die waardeloze bijdrage van ons. En dan hebben we het niet eens gehad over die waardeloze commentator van ons ;-)

Bronnen:
net als Harrie Vermeegen die een...

Waarschijnlijk omdat het een politiek spelletje is. Als je dit boycot maak je ook weer een politiek statement. En zo is de cirkel weer rond. Wat we ook eens kunnen proberen is een goed liedje insturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100