Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik oude radio uitzendingen beluisteren?

Uit het jaar 2000-2009, zenders zoals Veronica, radio waddenzee, etc.

Ik zou me graag weer eens in die tijd wanen :)

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Muziek
1.6K
Antoni
7 jaar geleden
Je kan een CD bestellen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In het archief daarvan kan je zelf kiezen welke uitzending je terug wil horen. Het gaat echter alleen om uitzendingen van de publieke omroep. "Op http://in.beeldengeluid.nl kun je door de hele collectie struinen en de media die online beschikbaar is gesteld direct bekijken of beluisteren. Op http://zoeken.beeldengeluid.nl is alle metadata te doorzoeken en kun je fragmenten bestellen." Zie http://www.beeldengeluid.nl/zoeken-en-bestellen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Wat je ook zou kunnen doen, is op youtube kijken en dan bv als zoekterm "best of 2000/2001/2002 etc." proberen. Of iets als "Best hits of the 00's", "top 100 2000/2001...". Ook kun je je favoriete nr's uit die tijd in de zoekmachine zetten en vervolgens kijken naar een youtube-playlist, samengesteld door youtube, op basis van dat nr. Dan krijg je soortgelijke muziek, welke ook mogelijk uit dezelfde periode komt. Op zo'n soort manier heb ik zelf ook allerlei nummers beluisterd en aangeschaft via Itunes/Googleplay.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding