Mag je onder de 18 draaien als dj?

Ik en een maat van mij hebben een vraag over de wetgeving van draaien onder de 18 als dj. Wij zijn op het moment 16 jaar en thuis al veel aan het oefenen met zowel het produceren van muziek als het mixen.

Nu hebben wij gemaild naar een kleine club of we daar een keer kunnen draaien, en de reactie luide: "De toegestane leeftijd om dit te mogen doen in de horeca is 18 jaar."

Op het moment zijn er veel bekende Nederlandse dj's die al voor hun achttiende al in clubs aan het draaien waren (zoals Martin Garrix, D-Wayne etc.)

Nu zijn wij erg benieuwd naar de wetgeving in Nederland voor het draaien onder de 18 als dj.

Alvast bedankt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn wel degelijk wetten van kracht en allen hebben betrekking op kinderarbeid. Je ziet dit ook aan TV artiesten. Wanneer het kinderen zijn mogen ze maar een aantal keer per jaar een publiek optreden doen en zijn er eisen aan de tijden. In de vaste horeca zullen bovendien controles zijn, dus je moet echt talent hebben wil een kroegbaas rekening houden met de regels en je een plekkie geven. Na 23:00 moet er immers weer een ander staan en meestal wordt het dan pas gezellig ;-). Je bent dus vooral lastig op deze leeftijd. Minder risico loop je in de vorm van een drive-inn. Zeker als het onbetaald is. Dan ben je namelijk met je hobby bezig en is het al leuk als de organisator de benzinekosten van je ouders vergoed en zorgt voor gratis drankjes. Een prima manier om ervaring op te doen.

Dat staat nergens direct zo genoemd, maar onder de 18 mag je niet na 23:00 werken en je mag niet werken in een lawaaiige omgeving. Als je als DJ werkt dan zal in je in de praktijk vaak laat in een lawaaiige omgeving werken. De horecabaas zal waarschijnlijk daarom zeggen dat het "wettelijk" niet mag. (Nog even afgezien van het mogelijke vooroordeel dat hij heeft dat een "kind" achter de draaitafel geen klanten zal trekken.)

Ik ben eens een keer naar een club geweest en daar draaide de broer van een vriendin van mij en hij is zestien dus die baas van die horeca club die is gwn vaag bezig. Toegevoegd na 55 seconden: En hij verdient er ook meer dan 100 euro mee als ie een nacht draait.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100