Wie is Antwoordman?

Als ik met een zoekmachine op Antwoordman zoek, vind ik veel verwijzingen naar een RTV-programma van lang geleden. Daarin kwam kennelijk een Antwoordman voor.

Ik ben er niet achtergekomen wat voor soort programma dat was, en wat de rol van de Antwoordman in dat programma was.

Wie kan mij dit vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou ja, dat staat toch duidelijk in Wiki: "De Antwoordman was een radioprogramma van de AVRO, dat in Nederland begin jaren '50 werd uitgezonden.Het programma, ingeleid door Netty Rosenfeld, had telkens dezelfde mysterieuze presentator en werd op dinsdagavond en donderdagochtend uitgezonden door de AVRO radio. De Antwoordman beantwoordde in de een kwartier durende uitzending brieven met vragen van luisteraars, die varieerden van vragen over het oude Rome tot de herkomst van de naam Schiphol. Tussen de antwoorden door maakte deze anonieme presentator opmerkingen over de zegeningen van de Amerikaanse samenleving, de sterkte van de Amerikaanse economie en de politieke gevangenen achter het IJzeren gordijn. Deze verkapte vorm van propaganda werd in eerste instantie door vrijwel niemand opgemerkt." Overigens had ik mijn nickname eerst verzonnen, nog voordat ik dit antieke programma ontdekte.

Dit is Antwoordman:

In het programma van Frits Bom,dat de Ombudsman heette,zat een rubriek en die heette de antwoordman. Toegevoegd na 1 minuut: Mensen konden daarin vragen stellen over vermeend onrecht dat hen was aangedaan. Toegevoegd na 9 uur: Dit heb ik van de onderstaande site geplukt: Serie programma''s waarin Frits Bom mensen informatie en hulp biedt in verschillende probleemsituaties. Vast onderdeel: de Antwoordman, waarin vragen van kijkers worden beantwoord.

Bij ons die de 2de die met meeste punten is. En hij is 74 jaar..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100