Wat kan er mis zijn als ik last krijg van mijn pols tijdens het pianospelen?

Ik zit gewoon normaal voor mijn keyboard, maar na het spelen van een paar akkoorden krijg ik last van mijn pols.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan heb je last van RSI klachten. Je houd je handen/ polsen te lang in een houding en opgegeven moment beginnen je polsen pijn te doen. Daar moet zeker rekening mee houden. Zie ook bron.

Bronnen:
http://www.rsi-vereniging.nl/nl/over-rsi/w...

RSI is de afkorting van Repetitive Strain Injury, schade die optreedt door herhaalde overbelasting. In de volksmond heet RSI ook wel muisarm, maar dat is achterhaald. RSI bestond al lang voor de uitvinding van de computermuis. Driehonderd jaar geleden al was de term 'notarissen- en schrijversziekte' bedacht. Dit was in feite een ontsteking van de pezen en omringende weefsels in de hand en pols die veel voorkwam bij schrijvend kantoorpersoneel. Dergelijke pijnsyndromen kwamen toen ook al voor bij musici zoals pianisten en violisten.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Dat kan betekenen dat je pols protesteert tegen te lang te vaak dezelfde beweging maken @Mayman. Het heet RSI en kan heel veel pijn doen. Meteen minder gebruiken, rust geven. Als je ook naast het keyboard spelen veel aan de computer zit, is het simpelwel over belasten van je pols. Het kan heel ernstig zijn/worden, fysiotherapie kan helpen, of eventueel operatief. Ga naar de huisarts als het te lang duurt, vraag professionele hulp. Sterkte ermee, het is irritant en doet pijn, ik weet het ;-)

Bronnen:
http://muisarm.info/rsi-symptomen.php
http://www.sgzstudent.nl/studentengezondhe...

gewoon hoger gaan zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100