Waarom draaien radio stations niet het hele muzieknummer?

Regelmatig luister ik naar de radio. Radio 538, Radia 10, Radio Veronica.. Meestal draait geen enkel radio station het hele nummer. De laatste 20 seconden worden overgeslagen of er wordt door de eerste 10 seconde heen gepraat. Waarom doen DJ's dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een radio station word elke dag een door de computer gemaakte afspeellijst gemaakt met door de radio ingevulde genres. Er word vaak een keus gemaakt uit 1000 nummers in een week. Dit zullen oude maar ook nieuwe nummers zijn. Om alles goed te laten passen ivm het nieuws en andere programma's moet de radio dj soms een nummer inkorten. In het intro van het nummer word inderdaad vaak gepraat, dit om het allemaal strak in elkaar te laten overlopen. Tijdens sport programma's kan het zijn dat het nummer heel kort word onderbroken om een doelpunt te melden. Zelf hebben we bij het station waar ik werk afgesproken dit NIET meer te doen en rode kaarten, doelpunten, en blessure's na het nummer te vermelden. Ik hoop zo je vraag een beetje te hebben beantwoord. Mvg

Dat doen DJ's omdat ze zichzelf interessanter vinden dan alle andere mensen en omdat ze zichzelf beter vinden dan de artiesten die de muziek maken die ze draaien. Omdat ze enorme salarissen verdienen (veelal boven de Balkenende-norm) denken ze dat hun holle geblaat van waarde is voor de mensheid. Het liefst praten ze door het gehele nummer heen, maar dan wordt de muziekindustrie boos en dan wordt ook de stationmanager boos. En dan zijn de rapen gaar.

Dat doen ze expres om een goede opname te bemoeilijken. Veel mensen nemen muziek met een cassettebandje op en als de diskjockey er doorheen praat zijn ze genoodzaakt om de LP / CD in de winkel te kopen. Dat is goed voor de inkomsten van de band. Frits Spits draait de muziek meestal zonder interruptie, grijp je kans want helaas stopt hij binnenkort. Frits is al erg oud, vandaar.

Bronnen:
http://youtu.be/k7hSZSm36aM

het hebben van een radiofrequentie is heel duur. arrow classic rock moest bijvoorbeeld jaarlijks 4,2miljoen betalen voor hun frequentie. dit moet worden verdient met reclames. toch willen ze zoveel mogelijk nummer draaien dus dan maar inkorten zodat ze toch wat meer nummers per uur kunnen draaien en toch het benodigde aantal reclames uitzenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100