Kun je een semi-acoustische gitaar ook alleen acoustisch bespelen?

Misschien een domme vraag maar ik heb een mooie gitaar gezien en vraag me af of ik deze ook zonder versterker kan bespelen, (en of dit ook klinkt)
De kenmerken van de gitaar:

Jazz Blues e Gitaar:


kleur is Naturel

semi akoestisch

body-top-zijkanten-achterkant bestaat uit esdoorn

hals met palissander greep

22 frets

gewelfde rug en bodem

3-weg schakelaar, s / w

pickups: 2 Speciale Humbucker

2 volumeregeling en 2 toonregeling

verchroomde hardware

mechanieken enkel geschroefd individueel ingekapseld, en olie gelagerd

6 snaren

lengte is 98 cm

mensuur is: 62,8 cm

greep breedte is 42 mm

Merk: Pasadena


Bvd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb even gegoogled en kom een bouwpaket voor jazz/blues e-guitar tegen, is dit de gitaar waar je het over hebt? http://www.hjmusic.nl/Webwinkel-Product-12985530/Bouwpakket-Jazz-Blues-E-Gitaar.html Wat ik zie is dat hij een dunne klankkast heeft. Bij een normale akoestische jazz gitaar zou de klankast 2 keer zo dik zijn. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de klank. Ook zit er waarschijnlijk een dik blok onder de toets in de klankkast, ook dit komt het geluid, akoestisch gespeeld, niet ten goeden. Je kunt hem akoestisch bespelen, maar veel geluid zal er niet uit komen. Toegevoegd na 2 dagen: ...daarbij komt ook nog dat het klankblad (top), volgens de beschrijving, van esdoorn is. Bij een akoestische gitaar is die van een zachter (naald)houtsoort, zoals epicea (fijnspar). Een klankblad van hardhout (en dat is esdoorn) te stug om de trilling, die via de kam op de klankkast wordt overgedragen, voldoende over te nemen om een mooi akoestisch geluid te produceren.

Bronnen:
ikzelf als gitaarbouwer

Ik heb een elektrische Gretsch met ook een klankkast, maar ik zou het niet echt een semi-akoestische noemen. Het klinkt aardig maar niet geweldig als je onversterkt speelt. Ik zou het ergens uitproberen als ik jou was, pas dan weet je hoe het klinkt en of je dat wat vindt. Een echte goeie semi-akkoestische gitaar is gewoon een akkoestische met een geluidselement dat je op een versterker kunt aansluiten.

dat klinkt zeker goed! zelf heb ik de Vintage VSA590 en dat klinkt ook geweldig!

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100