Ik heb een Nederlandse tekst op een bestaand engelstalig liedje gemaakt. Nu wil ik niet dat iedereen mijn tekst gaat gaat gebruiken. Hoe regel ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij hebt een Engelstalig liedje gebruikt, waar iemand anders de rechten van heeft. Dus jij mag jouw versie van dat liedje helemaal nergens publiceren. Daarmee is jouw probleem opgelost: Als jij dat liedje niet mag publiceren met jouw Nederlandse tekst dan kan niemand die lezen of horen en zal ook niemand die gaan gebruiken. Toegevoegd na 6 uur: Jij wilt niet dat iedereen jouw tekst gaat gebruiken. Hoe je dat regelt? Nu, simpelweg door die tekst niet te publiceren, nergens te plaatsen, er niks mee te doen. Of proberen jouw tekst (vertaling?) te verkopen aan de originele maker van dat bestaand engelstalig liedje.

als je het liedje als cover publiceert mag je in feiten de melodie wel gebruiken, alleen moet je er dan wel bijzeggen dat het toebehoord aan de schrijver van het lied, en bij jou tekst kan je er copyright bijzetten, zodat niemend het zonder toestemming mag gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100