Kan je basgitaar op een elektrische gitaarversterker aansluiten?

Ik speel nu al een tijdje(half jaar) basgitaar, maar ik speel niet op een basversterker, ik speel op een gewone gitaarversterker. Ik speel elke dag en heb niets raars gemerkt van mijn gitaarversterker. Heb overigens wel de 'bass' setting op de gitaarversterker op maximum staan, dan klinkt het best goed vind ik zelf.

Mijn drie redenen om op een gitaarversterker te spelen:

1. Ingebouwde effecten bij gitaarversterkers vind ik mooier en beter dan basgitaar effecten. Zie de Roland Cube gitaarversterker bijvoorbeeld, daar zitten al metal effecten op (distortion bijv.). Bij basversterkers heb je dit niet ingebouwd.

2. Het is goedkoper. Basversterkers kosten raar genoeg meer geld dan gewone gitaarversterkers.

3. Ik merk zelf weinig van het geluid.

Wat ik wil weten is, waarom zou ik dit niet doen? Waarom word er toch vaak geadviseerd op een basversterker te nemen i.p.v. een gitaarversterker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Basgitaar spelen op je gitaar versterker kan zeker wel. Zolang je maar uitkijkt dat je je volume niet te hoog zet. Doordat het frequentie bereik van een basgitaar veel lager is dan dat van een gitaar, kan je met een te hoog volume je speaker opblazen. Waarom mensen je aanraden een basversterker te halen? Puur voor de sound. Een basversterker gaat veel beter om met de lage tonen, en zorgt voor een diepere sound. Ikzelf speel ook bas. maar gebruik mijn basversterker nooit in huis. Dit gaat toch veel te hard. Thuis gebruik ik mijn vox vt50 gitaar versterker.Nogmaals: zolang je het volume laag houd, geen probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100