is het luisteren naar de radio op internet illegaal?

ik luister soms wel internet-radio, en ik vroeg me af of dit niet illegaal is: TV is op internet wél illegaal. (dan heb ik het niet over ziggo en UPC etc.)

http://help.publiekeomroep.nl/faqs/nederland-1-2-en-3-live-op-internet

waarom mag radio dan wel op internet gestreamd worden? en hoe zit het met de nonstop 40? daar wordt de top 40 gedraaid zonder enige reclame ertussen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

TV op internet is natuurlijk helemaal niet illegaal. Je kunt volledig naar honderden TV-kanalen kijken op het internet. Toevallig niet -live- naar de Nederlandse publieke en commerciële zenders, maar dat is hun keuze. Verreweg de meeste radio-internetstations zijn volledig legaal. Ze hebben hun eigen afspraken met de auteursrechtelijke organisaties (buma-stemra-sena) dus de uitvoerende artiesten worden er ook beter van.

Nee, zowel televisie als radio zijn legaal te beluisteren. Mits deze worden uitgezonden met toestemming van de rechthebbende.

Nee is niet illegaal. TV op internet is voor zover ik weet ook niet illegaal, naar mijn mening alleen maar in het belang van degene die uitzend. Immers, de publieke omroep wordt betaald vanuit belastinggeld en de commerciele omroepen vanuit reclame opbrengsten. Hoe meer mensen kijken naar de zender, hoe meer ze kunnen vragen voor de reclames, dus als er veel mensen kijken via internet is dat alleen maar mooi voor de reclame opbrengsten. UPC en Ziggo vinden het niet leuk, maar zij zijn gelukkig niet de baas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100