Wat is een DI box?

Ik heb op internet een heleboel uitleg over een DI box gezien. Ik ben bezig met een homestudio bouwen en volgens velen is een DI box nodig. Alleen vertellen ze allemaal wat anders, wat het precies is. Wat is het nou eigenlijk? En waar moet ik op letten bij het aanschaffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een DI-box is een kastje om een audio signaal op een microfooningang aan te sluiten. Een microfooningang kan alleen met lage spanning overweg omdat een microfoon ook maar weinig spanning afgeeft. Met een DI- box kun je ook lijn-signaal en zelfs speakersignaal verzwakken tot microfoonniveau zodat je de ingang niet overstuurt. Ook kan een DI een impedantie-aanpassing geven om een (hoogohmig) gitaarelement op de laagohmige microfoon ingang aan te sluiten. Er bestaan passieve DI's met alleen een verzwakker en een transformator, maar er zijn ook aktieve met een ingebouwd versterkertje. Deze laatste worden gevoed met een batterij of door de fantoomspanning uit de microfooningang. Toegevoegd na 3 minuten: Ook een belangrijke funktie is het mogelijk loskoppelen van de aarde om brom door aardlussen te voorkomen. (gekund lift schakelaar) Toegevoegd na 14 minuten: (ground lift schakelaar)

Wij hebben DI's in ons (klein) theatertje en wij gebruiken deze om gitaren, keyboards etc te versterken. De DI is gekoppeld aan een Stageblok die vervolgens naar onze draaitafel gaat. Precieze details weet ik niet, aangezien ik alleen specifiek de DI moet kennen. Ik kan je niet echt iets vertellen over waar je op moet letten, maar als het een 'ghost-functie' heeft, is dat handig. Hierdoor hoeven er geen batterijen in, maar waar hij dan zijn stroom uit haalt, snap ik tot de da van vandaag ook niet. Hoop dat het een beetje helpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100