Lost het snel ontstemmen op als ik de snaren vervang?

Ik heb een ukelele gekocht, maar die ontstemd verschrikkelijk snel. Los ik dit probleem op als ik er nieuwe snaren op zet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn ervaring is met ukeleles dat ze vaak heel goedkoop gemaakt zijn, en met name de stemmechanieken van een slechte kwaliteit zijn. Daardoor ontstemmen ze de hele tijd. Een goede ukelele zal daar minder last van hebben, maar die kost dan ook enige malen meer...

Nee, want nieuwe snaren ontstemmen juist sneller dan oude. Vooral als het nylon snaren zijn. Het kan helpen als je ze eerst voorzichtig goed uitrekt. Als de ergste rek eruit is zullen ze minder gauw ontstemd raken. Maar let wel: de ontstemming kan ook komen door een kapotte of loszittende hals, of door de stemmechanieken.

Bronnen:
http://www.homerecording.be/forum/t10401.htm

dat is normaal, tenminste bij nieuwe gitaren is het zo dat ze eerst moeten acclimatiseren wat inhoud dat de gitaar aan de omgeving moet wennen. hout zet uit en krimpt in ( afhankelijk van de omgevingstemperatuur ) daarom is je ukulele dus snel ontstemd... Wacht gewoon even met snaren kopen en belangrijk is dat je hem blijft stemmen! op een gegeven moment is je ukulele gacclimatisseerd en ontstemd hij minder snel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100