Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Weet iemand een site waar ik gratis bladmuziek van Jan Zwart kan downloaden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ondanks het feit dat de composities van Jan Zwart nu rechtenvrij zouden moeten zijn, is er bar weinig gratis te vinden op het internet. De belangstelling voor deze muziek is niet zo groot, en van de mensen die nog wel geinteresseerd zijn in kerkorgel, is minstens de helft bepaald niet zo dol op Jan Zwart. Weinig vraag, en dus weinig aanbod.

Komt nog bij dat er heel wat zonen en kleinzonen van Zwart rondlopen, en zij zullen het zeker niet stimuleren om veel van zijn werk gratis te verspreiden.

Ik heb 2 (gratis) werken in PDF formaat gevonden, en die staan hier:
http://imslp.org/wiki/Category:Zwart,_Jan

Hier nog een site met meer werk; niet gratis maar wel betaalbaar. Een wat knullige site van uitgeverij Wim Zwart. Links op de site staan allemaal links: scroll naar beneden, en de werken van Jan Zwart vind je onder "stuk 1", "stuk 2" etc.
Voor een eurootje of 6 koop je een hele uitgave.
http://www.wimzwart.nl/catalogus/index.html

Je zou kunnen overwegen deze vraag ook eens te stellen, op het kerkorgel-prikbord. Daar is veel kennis aanwezig, en iedereen kan daar berichtjes/ oproepjes plaatsen. Wie weet heeft iemand een hele verhuisdoos met bladmuziek van Jan Zwart liggen voor een tientje.
http://kerkorgel.startpagina.nl/prikbord/
Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding