welke muziekstroom heeft te maken met een politieke ontwikkeling?

voor een opdracht moet ik een muziekstroom onderzoeken die te maken heeft met een politieke verandering van nu of vroeger. welke muziekstromen zijn dit en welke politieke gebeurtenis hoort daarbij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Flower power, de rest mag je zelf uitzoeken over het hoe en waarom.

De protest zong , Bob Dylan , Joan Baez, maatschappelijke vernieuwingen , anti oorlog (Vietnam) Reggae, eigen identiteit , Vd rasta , maar vooral het op eisen van normale rechten (stand up) Vd gekeurde bevolking . Ook in het verleden zou je kunnen denken aan de geuze liederen , diverse volksliederen , zeker na de Franse revolutie . Muziek , maar zeker de volksmuziek had vaak veel stiekeme kritiek op de machts hebbers . Ook volgens vele diverse operette's en oppera's hadden vaak een gelaagde dubbele lading . Muziek is onderdeel Vd cultuur en ook een uiting van het gevoel vh moment . Daarom naar het verleden terug kijken missen we vaak de werkelijke lading . Die het op dat moment had . Er zullen best nog muziek kenners jou nog wat klassieke stromingen enz kunnen uitleggen en kunnen verbinden met ontwikkelingen in de geschiedenis .

Punkmuziek Zich afzetten tegen de gevestigde orde en het "in de pas lopen. Muziek o.a. New Order (zijn ook films en documentaires van) en sex pistols, the cure. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Punk

Punk Hiphop Blues Protestmuziek in het algemeen

Veel cabaretiers /kleinkunstenaars hebben ook wel nummers gemaakt die wat of een (heel) klein beetje te weeg hebben gebracht in de politiek. Denk aan Wim Kan (er leven haast geen mensen meer, abortuslied) of Jeroen van Merwijk (het is allemaal de schuld van Wouter Bos) En Bram en Freek hadden ook veel protestnummers en maakte dus echt geëngageerd cabaret/muziek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100