Ik wil dolgraag muziek als deze kunnen vinden en beluisteren! kan jij me helpen?

http://topdocumentaryfilms.com/the-revelation-of-the-pyramids/

bovenstaande link, doorscrollen naar 1:39 in de video.
geweldige muziek, maar zou niet weten in welk genre ik dit moet passen.

Toegevoegd na 5 minuten:
ik bedoel trouwens doorscrollen naar 1:39:00!

Weet jij het antwoord?

/2500

Inderdaad hele mooie muziek! Het klinkt in mijn oren als pamfluitmuziek.. Maar het heeft ook wat weg van filmmuziek.. Daar kun je denk ik het beste op zoeken, bijvoorbeeld op Youtube.. Succes ermee! Toegevoegd na 1 minuut: *panfluitmuziek

Dat instrument is volgens mij een duduk, een Armeense door middel van een riet bespeelde fluit. Een beroemde speler is Djivan Gasparyan.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=vL4HOWyvn_8...

Schitterende muziek!! Wat het genre is, dat is lastig. Voor mij is het gewoon heel knap gecomponeerde muziek, die prachtig bij deze documentaire past. Volgens deze link is de componist Jean-Baptise Sabiani http://www.thefilmpilgrim.com/reviews/revelation-of-the-pyramids-dvd-review/5473 en volgens deze link ook: http://www.motorbar.co.uk/dvd_revelationofthepyramids.htm Als je zoekt op IMDB is hij daar alleen maar bekend van één andere documentaire "Bonobos" http://www.imdb.com/title/tt1867988/ De complete muziek van die documentaire is verkrijgbaar bij Amazon, en hier kun je 1-minuut-samples horen. http://www.amazon.co.uk/Bonobos-Bande-originale-Alain-Tixier/dp/B004T6XR9W Wat mij betreft is het direct duidelijk dat het om dezelfde componist gaat. In nummer 1 de manier van orkestreren, en in het 2e nummer "serpent vole" doet hij ritmisch bijna hetzelfde als in de titelmuziek van Revelation, n.l. het gebruik van onregelmatige maatsoorten. Als je deze muziek mooi vindt, dan raad ik je aan om via Spotify de hele Bonobos CD te beluisteren. Downloaden gaat daar niet, maar je kunt gratis luisteren zoveel en zolang je wilt, in een redelijk goede geluidskwaliteit. Succes en veel luisterplezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100