Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik bootlegs van Prince vinden? Een meer algemene vraag: hoe komen bootlegs tot stand en zijn ze wel legaal?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een bootleg is een opname van een concert of oefensessie die niet officieel is uitgegeven. Vaak willen artiesten dit niet, omdat anders 'fans' liever een opname willen dan naar het concert te gaan of een cd te kopen. Soms worden bootlegs ook verkocht, dit mag niet. Wel mogen ze geruild worden. Denk hierbij aan een bootleg voor een andere bootleg.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Door wie wordt dat dan opgenomen? Door de artiest zelf of door de fans? Ik kan me moeilijk voorstellen dat fans dit (kunnen) doen, want om kwaliteit te hebben, heb je waarschijnlijk een boel opname-apparatuur nodig.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit doen in het algemeen de bezoekers van het concert. Met een simpele microfoon kan het vaak al, al is het geluid wel een stuk minder. Vroeger (jaren 60-90) hadden fans een recorder bij zich die goed was, maar nu worden vooral veel opnames gemaakt met mobieltjes (en die gewoon een veel slechtere geluidskwaliteit hebben). Daarom zul je van bands en artiesten van nu een stuk minder bootlegs vinden. Als je het hebt over Prince, denk ik dat je wel veel bootlegs zult vinden op internet. Het gaat om het netwerken, zoveel mogelijk mensen kennen die er iets mee te maken hebben en zo een beetje bekend in dat wereldje worden.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding