Is het mogelijk om over te stappen op piano, als je keyboard speelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is zeker mogelijk, ik heb het zelf ook gedaan. Heel veel verschil zit er niet in, met keyboard zijn de akkoorden alleen anders, maar het gaat om je vingerwerk, en aangezien je al keyboard speelt zit dat er al voor een groot deel in.

Ja, tuurlijk is dat mogelijk ,alleen speel je met piano niet met akkoorden en met keyboard wel. Maar omdat je, als het goed is, al noten kan lezen zal je het piano spelen heel snel onder de knie krijgen.

Ik heb het ook gedaan en het bevalt goed! Alleen heb ik in het begin last gehad dat je bij de piano de toetsen harder moet indrukken haha

Ja, dat kan wel, maar het is wel een heel ander instrument en daarom is het zinvol ook les te nemen. Het pianoklavier speelt anders en is aanslaggevoelig, heeft een groter bereik, er zijn er 2 speciale pedalen etc.. En natuurlijk is er geen sprake van trucendozen zoals automatische accoorden en begeleidings-automaten, je moet elke noot zelf produceren. De muziekboeken voor keyboard zijn ook niet zo geschikt voor piano. Bovendien kun je bij je keyboard nog wel eens een koptelefoon opzetten, maar bij pianospel is enig overleg met huisgenoten of buren vaak wel gewenst. Tenzij het een elektronische piano is natuurlijk, maar je gaat natuurlijk voor echt !

Ja, dat is zeker mogelijk. Je kan volgens mij niet van piano naar keyboard overstappen. :P

Zeker kan dat, het is zelfs makkelijker om van keyboard op piano over te stappen, dan als je niets speelt of een ander instrument zonder toetsen. Je kent immers al je weg op het toetsenbord, de noten, de akkoorden en de vingerzetting. Deze zijn allemaal hetzelfde. Een groot verschil is dat een piano maar één klank heeft, d.w.z. de natuurlijke klank van de piano. Met een keyboard kun je vaak vele (digitale) klanken kiezen of bewerken. Verder is de piano een mechanisch instrument. Met jouw vingerkracht bepaal je hoe hard de hamertjes op de snaren terechtkomen, dus hoe hard de toon (of tonen) klinkt. Met een goedkoper keyboard kan dat vaak niet. Dat kan weer wel als je een aanslaggevoelig keyboard hebt. Maar die gevoeligheid wordt voor een groot deel elektronisch opgewekt en voelt heel anders dan bij een piano. De piano heeft trouwens ook houten toetsen, keyboards meestal niet. Tenslotte heeft het klavier van de piano een standaard toonbereik van laag tot hoog (al zijn hier weer uitzonderingen op). Keyboards zijn er in allerlei klaviergroottes/bereik. Op dit gebied is al eens eerder een vraag geweest op GoeieVraag, zie bron.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-tu...

Het is wel mogelijk ja, maar op een keyboard zitten wel het één en ander een paar extra knopjes op, dat zou ik nog wel even bestuderen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100