Waar kan je zelf de noten van een gitaar leren om het zelf te spelen! Iemand tips??

Ik ga binnenkort een gitaar kopen( ga in september ook paar lessen volgen) maar wil alvast zelf een beetje oefenen:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is heel veel te vinden over notenschrift en gitaar. Hier wat links; als je zelf nog wat verder googelt, vind je nog veel meer. http://www.joice.dds.nl/indned1.htm http://home.versatel.nl/boven23/gitaar /leernotenlezen.html (plugin nodig) http://www.gitaarles.com/noten_lezen_gitaar.htm (blokje met pijltje onderin voor volgende bladzijde) http://muziek-en-film.infonu.nl/instrumenten/50518-hoe-vind-ik-de-noten-op-mijn-gitaar.html http://www.coumou.nl/edu/lesj_1/noten_lezen_voor_gitaar.pdf (pdf file) Veel succes!

Je hoeft niet perse met note te kunne lezen om gitaar te spelen! Je zou kunnen beginnen met akkoorden en tab lezen stuk makkelijker! Kijk ook op youtube naar geer en greetje!

Op onderstaande site kan je veel nummers vinden mét de akkoorden erbij. Ga je met je muis over de akkoorden komt er een plaatje van de greep voor je gitaar bij. Heb dit als voorbeeld gekozen, maar er staan enorm veel nummers op.

Bronnen:
http://www.e-chords.com/chords/eagles/hote...

Bij Popschool Maastricht vind je veel informatie over akkoorden en noten, maar je kan er ook je gitaar stemmen en nog veel meer nuttige informatie.

Als je al een boek hebt, staan meestal de noten er al bij, dat is wel handig om te leren, Maar als je dat niet hebt kan je op internet wel opzoeken naar de noten. Ik kijk altijd op YouTube. Gewoon: How to play..... En dat met het liedje er achter. Is echt heel handig om te leren!!!

Ik gebruik zelf altijd http://www.chordie.com/ om (bekende) liedjes te spelen. Ik heb zo mezelf een beetje gitaar leren spelen Succes!!

Ik raad zelf toch aan om eerst noten te leren lezen, uiteindelijk is dat toch heel nuttig, als je verder bent met spelen leer je daardoor ook gewoon nummers op gehoor uit te zoeken en heb je geen tabs meer nodig. Ik zou in de winkels gaan kijken naar startersboeken voor beginnende gitaristen (speel je trouwens akoestisch of elektrisch?). Bij akoestische gitaar is het leren van aanslaan van snaren ook nog van belang. In de betere boeken wordt dat ook gewoon uitgelegd. Succes! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100