Als je een capo op je gitaar hebt zitten, en er staat dat je bijv. een e akkoord moet spelen, is dat dan gewoon de zelfde greep als zonder capo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, is hetzelfde! maar het klinkt nu wat hoger, want er zit een capo op. Een D akkoord met een capo op de eerste fred is dan een verhoogde d, en klinkt als een F ;) Toegevoegd na 2 uur: Ik heb het een beetje verkeerd uitgelegd met die d ;) maar in de reactie staat een goed voorbeeld. Waar het op neer komt, als er ergens staat dat je een D moet spelen met de capo, dan pak je dat akkoord zoals je dat ook zonder capo zou doen

Nee. Als je je capo op de derde fret zet en je pakt de vorm van de gewone E dan speel je een G. Als je je capo op de tweede fret zet en je wilt een E spelen, dan pak je de 'D-vorm'. Als je een liedje met dezelfde akkoordvormen speelt met een capo dan klinkt het liedje hoger. Met de capo op de tweede fret een hele toon. Als je dan een liedje speeld dat in D staat, dan speel je het eigenlijk in E. Toegevoegd na 50 minuten: Het is goed mogelijk dat ze op een bepaalde website, als ze zeggen 'speel een E' ze de vorm bedoelen. Maar je speelt dan eigenlijk een akkoord met een andere grondtoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100