Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wie maakt de muziek lijst van de radio?

ik ga er van uit dat de HOST dit doet, maar ik vraag me nu af.. ik hoor, OF alleen 'clasics', of een nieuw nummer die in de top-40 staat. waarom is dit? waarom kunnen ze niet nummers/tracks er tussen gooien die bijvoorbeeld, een jaar geleden in de top-40 zat? zijn hier bepaalde regels voor?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Muziek
461

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij 'grote' radiostations als 3FM, 538, Q, Veronica, Sky ed gebeurd dit door een muziekredactie. Aan de hand van luisterprofiel, verkoop en download cijfers en luisterpanels wordt dagelijks de muziek (het musicformat) samengesteld. Een speciaal computerprogramma (powergold) zorgt voor de uiteindelijke volgorde. Sommige DJ's 'mogen' daarnaast nog eigen smaak toevoegen.

Overigens het merendeel van de muziek komt uit de computer. Bij 538 worden de muziektracks aangepast. Wordt soms iet sneller afgespeeld dan het origineel en/of wordt beats aan toegevoegd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Meestal de dj's zelf maar eerst laten ze de mensen stemmen op de beste nummers
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
de DJ's van de grote radiostations hebben niks te zeggen over de muziek die zij draaien.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding