Wat is een goede keyboard voor beginners?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een zo goedkoop mogelijke! Ik zou niet letten op extra functies die alleen maar meer geld kosten. Ga voor het goedkoopste (maar wel degelijke!) keyboard. Van het geld dat je hiermee bespaart kun je een mooi oefenboek kopen, daar heb je veel meer aan dan een duur keyboard met ingebouwde leerfunctie, want die bestaan ook! Het is wel makkelijker leren met zo'n functie op je keyboard, maar een goed boek is net zo effectief. Succes!

Eentje met toetsen.

Een Roland of Yamaha hebben een goede naam. Let ook op het aantal toetsen,en de kwaliteit van de toetsen.

Bronnen:
http://www.ronaldvdveen.nl/tips.html

Het beste kan je een yamaha nemen, daar heb je ook goede beginners keyboards van. Muziek leraren gebruiken zelf ook vaak Yamaha, en als je dan moet oefenen is het fijner en makkelijker als je een soortgelijk keyboard hebt. Zelf heb ik de Yamaha psr-E423, dag is voor beginners,maar ook daarna heb je er nog wat aan. Als je je er echt voor wilt in zetten, is een goed key oDx ook belangrijk!

Nou het ligt eraan of je piano wilt leren spelen of alleen maar keyboard. Als je piano wilt leren spelen ga dan voor een digitale piano met gewogen toetsen. op een keyboard zonder gewogen toetsen kan je namelijk geen piano leren spelen. Als je alleen keyboard wilt spelen ben je wel veeel goedkoper uit.

Zowel de aldi als de lidl hadden regelmatig keyboard in de aanbieding. Als je er nog achter wil komen of je het echt wel leuk vind om keyboard te spelen kun je misschien voor een paar centen zo'n ding scoren op marktplaats ofzoiets. Als je dat goed bevalt en je kan leuk spelen kan je later altijd nog gaan voor de Tyros4 van Yamaha (grapje)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=VzrXHlvvr5M

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100