Wie zou over een paar eeuwen gezien worden als de Mozart van deze tijd?

Een onbestreden genie dus in de muziek. En: moet deze juist wel of juist niet in de klassieke muziek gezocht worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee juist niet in de klassieke muziek. De genialiteit van de muzikant ligt het in het vermogen tot vernieuwing. Iets te doen dat invloed heeft op muziek die nog komen gaat. Iets te maken wat compleet nieuw is en zorgt dat de muziek een nieuwe kant in slaat. Ik denk dat de grootste kanshebber de Bealtes zijn. Zij zijn eigenlijk de voorvaders van de moderne pop.

Francis Rossi (Status Quo) What ever you want

Elvis, the Beatles, the Stones

Ik denk, net zoals Arno, dat alleen de Beatles hiervoor in aanmerking kunnen komen. Of je ze nu goed of niet goed vind, dat maakt niet uit, maar zij zijn diegene die verantwoordelijk zijn voor de hedendaagse muziek.

Brian Wilson Benny Andersson en Björn Ulvaeus Lennon en McCartney Tenslotte, de man die de titel genie al heeft gekregen: Ray Charles! Jouw vervolgvraag snap ik overigens niet :-(

Moeilijk. Ik twijfel tussen Nick en Simon.

Voor mij komen er drie in aanmerking : Elton John, Queen, en John Barry (heeft heel veel filmmuziek gemaakt, van James Bond tot Out of Africa, al decennia lang) - als het er maar één mag zijn : Queen.

Ik zal hier alleen in staan, maar Nobuo Uematsu is een geniaal componist. Helaas vooral bekend omdat hij de muziek heeft gecomposeerd voor Final Fantasy spellen, maar als iemand een emotie in een muziekstuk kan leggen is hij het wel, zowel kleine bkeerbare muziekstukken als bombastische overweldigende opera-achtige.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=6gQC-zXBtb4
http://www.youtube.com/watch?v=W461NBmZOJk

Waarschijnlijk Tiësto...

Misschien zijn we dan helemaal net meer met het verleden bezig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100