Kent er iemand Latijnse en/of oud Griekse liedjes? (het liefst met gitaar tab!)

Ik vind de lessen Latijn en Grieks saai. Nou speel ik gitaar en wou ik eens iets vrolijks aan de lessen toevoegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen ik Latijn kreeg, luisterden we naar de Carmina Burana. Dat zijn middeleeuwse liederen in het Latijn waar Carl Orff in 1935-'36 muziek bij heeft gemaakt. Je kent vast wel de bekendste: 'O Fortuna'. Er zitten ook heel vrolijke liederen bij, een grappig drinklied bijvoorbeeld. We hebben de Carmina Burana in de klas vertaald. Misschien zit er een lied tussen dat je voor de klas kunt zingen terwijl je jezelf begeleidt op de gitaar. Ik weet niet wat een tab is, maar misschien heb je iets aan de derde link.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carmina_Buran...
http://www.carminaburanalive.nl/
http://www.yourchords.com/193202/Carl-Orff...

Ik doe zelf Latijn, maar ik ken geen latijnse muziek. Maar misschien is het wel leuk om op youtube de clip: Latijn is stampen te laten zien. Voor de afwisseling. Veel succes verder!

Zoek eens op "Oh what a circus" uit de musical Evita. De versie van Andrew Lloyd Webber is de bekendste, en klinkt redelijk vrolijk. De liedtekst is Engels, maar het refrein is Latijn. Toegevoegd na 6 minuten:   In onderstaande video hoor je het refrein drie keer: --  van 0:12 tot 0:42 --  van 1:55 tot 2:24 --  van 3:09 tot 4:05

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=B51m_sMEUGg

Vanuit de oudheid zijn wel analyses over muziek geschreven maar de echte bladmuziek hebben ze helaas nooit ergens kunnen vinden. Jammer want ik had ook wel willen weten hoe dat zou klinken :)

Het alleroudste stuk muziek uit de geschiedenis is het Griekse lied van Seikilos. Hier vind je de tekst en muziek met uitleg: http://imslp.info/files/imglnks/usimg/4/48/IMSLP42610-PMLP92370-Seikilos_Epitaph.pdf Op lier klinkt het zo:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=9RjBePQV4xE...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100