Ik heb een enge film gezien en ik durf niet meer alleen in mijn kamer te slapen! Wat moet ik doen?! xBangMeisje!

ik heb een enge film gezien en ik durf niet te slapen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het licht aanhouden en je even richten tot een goed boek met een ander onderwerp dan de film. Toegevoegd na 1 minuut: Als je geen boek hebt, gewoon een tijdje met het licht aan rustig door je kamer lopen en je kamer goed in je opnemen. Dit kan rust en vertrouwdheid terugbrengen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Dan hoop ik voor je dat dit een goeie leer is voor je. Voor een volgende keer. Het is en blijft maar een film. Dit is dus niet echt gebeurt en zal dat ook niet gaan gebeuren. Van je afzetten, denken aan leuke dingen en gewoon rustig gaan slapen. En als dat niet lukt, op een gegeven moment ben je zo moe dat je wel moet gaan slapen

Wat mij altijd hielp was een leuke grappige film aanzetten. Wat we thuis momenteel doen is na een enge film comedy central aanzetten. Dan focussen wij daarop en niet meer op die film. En dan vallen we in slaap met Comedy central. (Wel met timer natuurlijk) En als dit niet mogelijk is bij jou thuis zou ik een leuke magazine inkijken. Of een goed boek. Catalogus. Of ga eens lekker fantaseren over iets wat je heel graag wilt hebben. Wees creatief Weltrusten!

Ik was vroeger ook heel bang ! Uit mijn ervaring hielp het mij heel erg als ik hardop in mezelf dacht(zei) dat het allemaal nep en gespeeld was en ik probeerde me altijd scènes uit die film in te beelden en er dan camera apparatuur bij te verzinnen. Dit heeft voor mij erg goed geholpen misschien heb je hier iets aan. Groetjes en succes

Kijk een kinderfilm helpt altijd en ik ben soms ook bang

Blijf je realiseren dat het maar een film was. Ik weet niet welke film je bekeken hebt, maar de monsters, spoken en demonen uit een horrorfilm zul je in je eigen kamer niet tegenkomen. Erna niet meteen het licht uitdoen en gaan slapen, maar een lachfilm zien of een grappig boek lezen kan wel helpen. Het kan zijn dat je echt niet tegen enge films kan, dat hebben meer mensen. Mijn vriendin knijpt me de blauwe plekken bij een spannende film. En oja, vergeet niet om even onder je bed te kijken voordat je gaat slapen (haha, grapje, er zit niets onder).

Pak een kaars en ga aan je tafel schrijven over wat er zo eng was. En dan ga je beschrijven hoe ze de film zo konden maken. Hoe zit de film qua structuur in elkaar? Of hoe hebben ze de enge personen of monsters zo eng gemaakt? Als het gaat om enge personen, stel je dan eens voor hoe een persoon zo eng kan worden, wat heeft die eerder meegemaakt volgens jou. Fantaseer, wat moet een mens meemaken om eng te worden en schrijf je eigen film/verhaal. Zo creeer je afstand tot de film. Licht heb je niet nodig, alleen licht om je schrijven te zien. Het is goed om niet bang te zijn in het donker, mijn dochter van 2 kan het al. Dit bereidt je voor op als het licht ooit eens uitvalt. Niks engs aan.

Bronnen:
Inspiratie

Tja, het leven is soms doodeng, en ook de verhalen die je hoort of de films die je ziet. Bang zijn hoort er nu eenmaal bij. Probeer het bang zijn maar te accepteren, het gaat vanzelf voorbij.

Je kan op youtube kijken of je de making of kan vinden, zodat je ziet dat t echt ziet dat t nep is, of hou ergens een beetje licht aan. maar afleiding is vaak de beste manier, zoek iets grappigs op.

Iets anders op Tv kijken, het liefst een comedy (comedy central werkt bij mij altijd goed). Lekker breindodend en het leidt je af van die enge gedachtes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100