Wordt een Amerikaanse 17+ film een 16+ of 18+ film in Nederland?

Ik zou destijds heel graag de film Deadpool in de bioscoop willen zien, die in februari uitkomt, maar ik ben pas 16 en deze film is in Amerika een 17+ film. Wij maken hier in Nederland geen gebruik van 17+, dus wordt dit een 16+ of een 18+ film?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maximaal 16+ In Nederland bestaat er geen hogere leeftijdsgrens voor bioscoopfilms. http://www.kijkwijzer.nl/wetgeving/page11.html De 16+ rating voor de bioscoop is wetgeving, dus zelfs als je met je ouders gaat, kan je je gefingeerde broertje van 15 niet de bioscoop in krijgen. Toegevoegd na 1 dag: Jij kan hoe dan ook die film gaan bekijken in de bioscoop. Of de Nederlandse wetgeving en classificering moeten nog even snel veranderen. En dat zal vanaf je 16e jaar dus voor alle bioscoopfilms gelden. Toegevoegd na 1 dag: De film zal sowieso 12+ worden (vergelijkbaar met alle superheldenfilms de laatste 10 jaar die PG13 of R waren) met een vrij grote kans op 16+ vergelijkbaar met The Wolverine of Kick-Ass ("R-rating">16+). http://www.movie-censorship.com/news.php?ID=9734 Mocht het NC17 worden (wat natuurlijk een mooie speculatie is om de fans warm te laten lopen) zal de kans op 16+ stijgen. Toegevoegd na 1 maand: http://www.kijkwijzer.nl/index.php?id=26&i=253891&professional= Het is dus 16 geworden.

Op basis van 'verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse cultuur' kan ik hierop antwoorden, dat wij in Europa en nog nauwkeuriger in Nederland veel meer toelaten en ook veel minder preuts zijn dan onze broeders aan de andere kant van de oceaan... Denk aan onze stranden aan zee en aan de Amerikaanse. Denk aan de kindertjes die daar van af geboorte [lijkt het wel] helemaal aangekleed zijn [zwembroek maar ook bikini als babytje/peutertje etc.] . Denk aan volwassenen, vrouwen die absoluut niet topless op het strand / in zee mogen verblijven : bekeuring!! En heel raar aan de andere kant : wapens... dat mag allemaal wel... daarin zijn ze niet 'preuts' en wat is er nou erger voor een kind... een paar blote borsten zien of in een al dan niet oorlogsfilm mensen kapot/dood geschoten zien worden... Wat heeft meer impact op de jonge ziel en geest? Antwoord Gebaseerd op deze kennis denk ik wel dat het - zo het zou kunnen - nooit 18+ zou worden... ik heb zelfs m'n twijfels , maar ik ken de film niet , of het wel 16+ zal worden , Alle Leeftijden zou dan veel logischer zijn... Hoop voor jou dat je 'm straks kunt gaan bekijken: veel plezier! Toegevoegd na 3 uur: HERSTEL >>> Alle leeftijden is onwaarschijnlijk , het zal dan veeleer 12+ worden. [ met dank aan @Tomaat!]

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100