Hoe heet die film waar ze op het eind een brug opblazen?

De film gaat over een groepje jongeren, die terug komen van (volgens mij) een vakantie en niemand aantreffen. Ik kan me er van herinneren dat ze samen moeten blijven en niet in de buurt van anderen moeten komen? 1 bezeerd zijn been en ze kunnen toch ergens een (niet besmette?) (dieren)arts vinden. Ook zitten ze op een gegeven moment in een huis waar dan een helikopter boven vliegt die haar hen opzoek is, volgens mij brand dat huis af. Op het eind weten ze de brug op te blazen (dat was volgens mij hun redding?).

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je Red Dawn bedoelt, waarin Amerika wordt bezet door een buitenlandse strijdmacht. Er zijn 2 versies van, het origineel en de remake van 2012.

Volgens mij bedoel je een Australische film uit 2010: Tomorrow, when the war began. In deze film wordt Australië bezet door een buitenlandse groep, waarbij de jongeren een guerillastrijd voeren tegen de bezetters.

Dat is "Tomorrow, when the war began", een film uit 2010 naar het boek van John Marsden. Een groepje tieners besluit te gaan kamperen in de vrije natuur. Als ze terug naar huis keren, blijkt hun land (Australië) in oorlog te zijn met een vreemde mogendheid. Door de ogen van Ellie Linton wordt gevolgd hoe het groepje een guerillaoorlog uitvecht met de vijand die hun stadje Wirrawee heeft ingenomen.

Bronnen:
http://www.moviemeter.nl/film/64282

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100